ANKARA, () - ANKARA Emniyet Müdürlüğü, bazı basın yayın organlarında yer alan Ankara Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan'ın bir ilçenin girişinde sivil araçla trafik denetimi amacıyla trafik polisine rüşvet verdiği yönündeki haberlerin yalan olduğunu duyurdu. Açıklamada, "Bu tür yalan haberler yapılarak Emniyet Teşkilatı mensuplarının dayanışmasının hedef alındığı açıkça görülmektedir. Art niyetli ve tamamen gerçek dışı bu tarz haberler terör örgütleriyle mücadele başta olmak üzere görevlerimizi eksiksiz ifa etmekten alıkoyamayacaktır" denildi.
Ankara Emniyet Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü'nden konuya ilişkin yapılan yazılı basın açıklaması şöyle:
"Son günlerde basın yayın organlarında İl Emniyet Müdürümüz Sayın Mahmut Karaaslan hakkında, bir ilçenin girişinde sivil araçla trafik denetimi amacıyla trafik polisine rüşvet verdiği şeklinde çıkan haberler yalan olup; bu tür yalan haberler yapılarak Emniyet Teşkilatı mensuplarının dayanışmasının hedef alındığı açıkça görülmektedir. Art niyetli ve tamamen gerçek dışı bu tarz haberler terör örgütleriyle mücadele başta olmak üzere görevlerimizi eksiksiz ifa etmekten alıkoyamayacaktır. Haberi yapan, yayınlayan şahıs ve kurumlar hakkındaki yasal haklarımız sonuna kadar kullanılacaktır. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur."