Tolga YILDIRIM- İbrahim LALELİ/ANTALYA, () - BU yıl 11'incisi düzenlenen Runatolia Uluslararası Antalya Maratonu kapsamında gerçekleştirilen Yüksek Topuk Koşusu'nda kadınlar en az 7 santimetre yüksekliğindeki topuklu ayakkabıyla 100 metre koştu. Düşmemek için ayakkabılarını bantlayan 35 kadından yarışı Aysel Özkul kazandı.
Antalya'da bu yıl 11'inci düzenlenen Runatolia Uluslararası Antalya Maratonu kapsamında 'Yüksek Topuk Koşusu' yapıldı. 7 santimerte yüksekliğindeki topuklu ayakkabıyla 100 metre koşan kadınlar, birinciliği elde edip 2 bin lira ödül kazanmak yarıştı. Yarış öncesi kadınlar, parkurda düşmemek için topuklu ayakkabıyı ayaklarına bantlayarak, önlem aldı. Koşuya hazırlanan kadınlara eşleri ve çocuklarının yardım ettiği gözlendi. Yarış alanına gelen 8'i yerleşik yabancı 35 kadın topuk yüksekliği ölçülerek, başlangıç çizgisine girdi.
Yarışa hazırlanan kadınlardan Çisem Melek, yarışa üçüncü defa katıldığını anlattı. Ayakkabıyı sabitlemek için bantladığını dile getiren Melek, “Daha önce yarıştığımda düştüm ama bu sefer düşmek istemiyorum. Koşarken ayağıma çorap giyip ayakkabıyı bantlayarak, sakatlanmamak için önlem alıyorum. Burada biraz görünümden ödün veriyoruz. İlk çıkarken zor oluyor ama herkes kazanmak istiyor ve para ödülüne ulaşmak istiyor" dedi.
İlkay Aynur ile Cansu Gencer ise kendilerine çok güvendikleri için ayakkabılarını bantlamadan koşacaklarını ve yarışı kazanmak istediklerini söyledi.
Antalya'da yaşayan Ukraynalı Lada Kojhernikova da kazanmak istediğini dile getirdi.
Yüksek Topuk Koşusu'nun startını Muratpaşa Belediye Başkanı CHP'li Ümit Uysal ile DJ Doğukan Manço verdi. Gruplar halinde koşan kadınlar, 100 metre uzunluğundaki parkurda düşmeden bitiş çizgisine ulaşmak için mücadele etti. Yarış sonunda Aysel Özkul birinci oldu. Özkul, 2 bin lira para ödülü ile topuklu ayakkabı şeklinde kupa kazandı. Yarışı Durdu Ekici ikinci Esra Demir üçüncü tamamladı. Yarış sonunda düzenlenen törende dereceye girenlere para ödülü ile kupaları verildi.
BİR VE İKİNCİ DEĞİŞMEDİ
Törende Özkul, geçen yıl yapılan koşuda da birinci olduğunu söyledi. Koşunun güzel ve eğlenceli geçtiğini anlatan Özkul, “Düşme riski nedeniyle tehlikeliydi. Düşmeden bitirdim. Birinci olmak güzel bir duygu" dedi.
İkinci Durdu Ekici ise geçen sene de ikinciliği elde ettiğini ve arkadaşı Aysel ile yarışın en iyileri olduklarını belirtti.
Üçüncü Esra Demir ilk defa katıldığı yarışta madalya kazandığını kaydetti. Yarışın çok eğlenceli ve heyecanlı geçtiğini dile getiren Esra Demir, topuklu ayakkabıyla koşmanın çok zor ve güzel olduğunu anlattı.

FOTOĞRAFLI