SPOR SALONU VE GENÇLİK MERKEZİ TEMELİ ATILDI
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Spor Salonu ve Gençlik Merkezi'nin temel atma törenine katıldı. Cumhuriyet Mahallesi'nde yağmur altında gerçekleştirilen törende konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yunus Tortop, Türkiye'nin en büyük spor kompleksinin Afyonkarahisar'da yapıldığını söyledi.
Seçim vaatleri arasında yer alan spor salonu ile Afyonkarahisar'ın bir spor tesisine daha kavuşacağını kaydeden Belediye Başkanı Ak Partili Burhanettin Çoban, yıkılan SSK Hastanesi'nin bulunduğu alana yapılan spor salonu ve gençlik merkezi için arazi devri noktasında çok büyük zorluk yaşadıklarını açıkladı. Spor salonu ve gençlik merkezinin çevre düzenlemesiyle birlikte yaklaşık 20 milyon liraya mal olacağını vurgulayan Başkan Çoban, tesisin sadece bir spor salonu ve gençlik merkezinden ibaret olmadığını, içerisinde aynı zamanda 4 müsabaka ve antrenman salonu olacağını kaydetti.
Bakan Veysel Eroğlu da Afyonkarahisar'ın spor ve spor turizminde öne çıkan bir il olmaya başladığını anlattı. Konuşması sırasında açıkta bekleyenlerden ıslanmamak için izleyici ve protokol çadırının altına girmesini isteyen Bakan Eroğlu, müteahhit firma ile pazarlık yaparak, inşaatın 450 günde tamamlanması için söz aldı.
Temel atma sonrası törene katılan kadınlara Anneler Günü dolayısıyla karanfil dağıtan Bakan Eroğlu, İlim Yayma Cemiyeti'nin yaptırdığı öğrenci yurdunun temelini de attı.

FOTOĞRAFLI