Hakan AKGÜN/SAMSUN, () - GENÇLİK ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Ülkemize yoğun şekilde gelen misafir öğrencilerimiz var. Biz de mutlu ve gururluyuz. Kredi ve Yurtlar Kurumu'nda 9 bin civarında yabancı öğrenci barınmaktadır" dedi.
Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda 4'üncü, ülke genelinde ise 9'uncu kez düzenlenen 'Uluslararası Öğrenci Buluşması' programına Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da katıldı. Programını açılış bölümünde konuşma yapan Bakan Kılıç, "Samsun’umuza, Türkiye’mize çok farklı ülkelerden gelip eğitimine devam eden kendilerini önümüzdeki yıllara hazırlayacak kardeşlerimiz var. Bu programların finalini 15 Mayıs’ta İstanbul'da Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımı ile İnşallah gerçekleştireceğiz. Oradaki katılım da umarım buradaki farklılıkları ve birlikteliği yansıtacak şekilde olur. Şu anda ülkemize yoğun şekilde gelen misafir öğrencilerimiz var, onların öğrenimlerini ülkemizde yapmak için ortaya koymuş olduğu çalışmalar var. Biz de mutlu ve gururluyuz. Kredi ve Yurtlar Kurumu'nda 9 bin civarında yapancı öğrenci barınmakta. Her zaman sizlerle beraber olmaktan üzerimize düşen her türlü görevi yerine getirmekten geri durmayacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu hedef doğrultusunda 2023, 2053, 2017 yıllarına hedeflerimize hızlı adımlarla ilerleyeceğiz ve cumhuriyetimiz 100 yılında çok farklı bir noktada olacağız" dedi.
Programın yapıldığı alana kurulan ülkelerin standını vatandaşlar ziyaret etti. Yabancı öğrenciler de ülkelerini tanıttı.

FOTOĞRAFLI