Kalkınma Bakanı Cevdet YILMAZ, TBMM'de bir vekilin sorusuna " Polis memurlarına 3600 ek gösterge veremeyiz, Emniyette belli bir hiyerarşi var.." şeklinde yanıt verdi..


İstanbul Milletvekili Mahmut TANAL; “Polis memurlarına 3600 ek gösterge verilmesinin ne mahsuru olduğunu, Polislerle aynı işi yapan Astsubayların 3600 ek gösterge aldıklarını ancak Polis memurlarının 3600 ek gösterge alamadıklarını, bunun da Anayasa’ya aykırı olduğunu” TBMM’de dile getirdi.


Vekil Tanal'ın Polislere 3600 ek gösterge verilmesi talebine,  Kalkınma Bakanı Cevdet YILMAZ, " Polis memurlarına bizim uygun gördüğümüz artış 3000 ek gösterge şeklinde çünkü o polislerimizin üstleri de var, belli bir hiyerarşi içinde bu ek göstergeler tespit ediliyor.” şeklinde yanıt verdi.

İstanbul Milletvekili Mahmut TANAL; “ Sayın Bakanım, polis memurlarıyla ilgili daha önce 2200 olan ek gösterge 3000'e çıkarıldı. Bu,aylık 47 TL'ye tekabül ediyor. Yani, bu ek göstergenin 3600'a çıkarılmasının ne mahzuru var ? 17'nci büyük ekonomiye sahip olan bir ülkeyiz diye övünüyoruz. Bu açıdan 3600'e çıkarılmasının bir mahzurunun olmadığı kanaatindeyim. Bu konuda sizden destek ve yardım bekliyoruz. Netice itibarıyla, aynı konumda bulunan astsubaylar 3600 iken polisler 3000 ek göstergede bulunuyor. Bu adaletsiz bir uygulama. Çünkü, Anayasa'mızın 55'inci maddesi "Eşit işe eşit ücret ödenir." diyor. Yani, eşit işe eşit ücret ilkesi de bu konuda ihlal ediliyor.”

Şeklindeki sorusuna;

Hükümet adına Kalkınma Bakanı Cevdet YILMAZ; “ Sayın Tanal polislerimizle ilgili sağlanan ilerlemelerin daha da iyisi yapılsın anlamında bir öneri getirdi. Biz 2200'den 3000'e çıkarıyoruz göstergeyi ama bir taraftan da tazminatlarını artırıyoruz polisimizin.

Dolayısıyla, hem tazminatı hem de bu yapılan düzenlemeyi düşündüğümüz zaman polisimizin özlük haklarında çok önemli iyileştirmeler yapıyoruz.

Ancak, her kurumun da kendi içinde bir hiyerarşisi var, değişik düzeylerin ek göstergeleri var.

Bir düzeyle ilgili vereceğiniz bir karar diğer düzeyleri de etkileyebiliyor. Polis için, Emniyet teşkilatımız için böyle bir durum söz konusu.

Dolayısıyla,Polis memurlarına bizim uygun gördüğümüz artış 3000 ek gösterge şeklinde çünkü o polislerimizin üstleri de var, belli bir hiyerarşi içinde bu ek göstergeler tespit ediliyor.”
şeklinde yanıtladı.

Öte yandan, üniversite mezunu emekli polis memurunun ek göstergesinin 3000'den 3600'e yükseltilmesi halinde, 30 yıl hizmetini olanların maaşında 480 lira, 40 yıl hizmeti olanların ise 540 lira artış olacağı Emniyet maaş bürosu görevlilerince hesap edildiği ifade edildi.

Emniyet teşkilatında çalışan ve emekli polis memurlarının 2016 Mart ayından itibaren,ek göstergesinin 2200'den 3000'e yükseltiği, ancak ortaokul ve lise mezunu polis memurlarının ek göstegesinde hiçbir artış olmadığı kaydedildi. 


www.ulusalses.com-ÖZEL HABER-Halis KAHRAMAN