Ali GÜNDOĞAN/MARMARİS (Muğla), () - MARMARİS'te oturma eylemi yapan CHP Kadın Kolları üyeleri, kadına şiddeti ve çocuk yaşta evlilikleri protesto etti.
CHP Marmaris Kadın Kolları üyeleri, bugün saat 13.00'te çocuk yaşta evlilik ve kadına yönelik şiddeti protesto etmek için Kordon Caddesi'nde bulunan Atatürk Anıtı önünde biraraya geldi. Erkeklerin ve çevreden geçen vatandaşların da destek verdiği eylemde, kadınlar 'Ben çocuğum. Benim yaşama, büyüme, eğitim hakkımı elimden alma. Bedenime dokunma', 'Şiddeti mahalleli değil devlet engeller', 'Kadın katillerine kısırlaştırma ve ömür boyu hapis cezası istiyoruz' yazılı dövizler taşıdı. Öldürülen kadınların fotoğraflarını taşıyan partililer anıt önünde sessizce oturdu.
Marmaris CHP Kadın Kolları Başkanı Dilay Uçar, "Bizler, yasta değil isyandayız. Kadına şiddeti ve çocuk yaşta evlilikleri protesto etmek için buradayız. CHP olarak kadın cinayetlerini durdurmak ve cezaların artırılması için TBMM'de önerilerimizi sunduk. Yıllar geçerken cinayetler de ne yazık ki azalma yerine artış gözlemledik. Kadın cinayetlerinin önüne geçmek el birliği ile verilecek bir mücadeledir. Toplumun her kesimi kadına sahip çıkmalıdır" dedi.
İki saat oturma eylemini sürdüren CHP'li kadınlar, eylemin ardından dağıldı.