Mustafa SUİÇMEZ/ÇANAKKALE, () - ÇANAKKALE Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Meclisi, temmuz ayı olağan toplantısında, 15 Temmuz'daki darbe girişimine engel olmak isterken şehit olanların ailelerine toplam 100 bin lira yardım yapılması ve odanın binasının giriş salonuna 'Demokrasi Şehitleri Salonu' adı verilmesini oybirliğiyle kabul etti.
ÇTSO Temmuz ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Toplantıda gündem maddelerine geçilmeden önce ÇTSO Meclis Başkanı Osman Okyay, 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilmek istenen darbe girişimini değerlendirdi. Meclis Başkanı Osman Okyay, "Ülkemiz, 15 Temmuz gecesi tarihinin en büyük ihanetlerinden birine maruz kaldı. Askerin içine sızan yolunu kaybetmiş bir grup vatan haini, milli iradeye karşı başarısız bir kalkışma girişiminde bulundu. Allah'a şükürler olsun ki milletin dik duruşu, hükümetin, güvenlik güçlerinin, muhalefetin, sivil toplum kuruluşlarının ve medyanın dik duruşu, dünyaya örnek bir demokrasi kazanımı ortaya çıkardı. 15 Temmuz gecesi Türk Milleti, tarihinin en büyük zorluklarından biri ile sınandı ve bu büyük sınavdan alnının akıyla çıktı" dedi.
Konuşmaların ardından ÇTSO Odası Yönetim Kurulu, darbe girişimi sırasında şehit olan vatandaşların ailelerine toplam 100 bin TL yardım yapılması ve oda binasının giriş salonuna "Demokrasi Şehitleri Salonu" adı verilmesini teklif etti. Yönetim kurulunun bu teklifi meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi. Toplantı, gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanması ile sona erdi.

FOTOĞRAFLI