Emniyet teşkilatında görevli, geceleri halkın huzur ve güvenliğini sağlayan Çarşı ve Mahalle bekçileri, 10 Nisan Polis bayramı öncesi, polislere verilen yıpranma payı hakkının kendilerine de müjde olarak verilmesini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'ndan istiyorlar..




Bakan Müezzinoğlu, geçtiğimiz günlerde, bir gazetecinin  bazı kamu görevlilerine yıpranma payı hakkında bir çalışma olup olmadığı sorusu üzerine şöyle bir açıklama yapmıştı :

"Kurum bünyesinde oluşturulan komisyon tarafından kamu görevlilerinden kimlerin hangi şartlarda ve süreyle fiili hizmet süresi zammından yararlandırılacağı hususu yeniden değerlendirilmektedir.." 

2008 YILINDAN BERİ EMNİYET BEKÇİLERİ MAĞDUR..

Emniyet Çarşı ve Mahalle Bekçileri de yıpranma payı mağduru olduklarını belirterek, ULUSALSES Haber Müdürü Halis Kahraman'a mağduriyetlerini şöyle dile getirdiler :

"Emniyet teşkilatında Çarşı ve Mahalle Bekçileri olarak, 2008 yılına kadar Yardımcı Hizmetler sınıfında görev yapıyorduk.2008 yılında yapılan bir yasal düzenleme ile Yardımcı Hizmetler sınıfından Emniyet Hizmetleri sınıfına alındık.Ancak, polisler ile birlikte omuz omuza görev yapmamıza rağmen, polislere verilen yıpranma payı bizlere verilmedi.

Dönemin İçişleri Bakanı Beşir Atalay, bizlere de yıpranma payı verileceği sözünü vermişti ama bu sözler  bu güne kadar yerine getirilmedi.

İçişleri Bakanlığı yeni aldığı bir karar ile, yeniden Emniyet teşkilatına yeni Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımlarına başladı.Nitekim, geçtiğimiz günlerde İstanbul Emniyet Müdürlüğüne 700 çarşı ve mahalle bekçisi alımı gerçekleştirildi.Türkiye genelinde, ihtiyaç duyulan il ve ilçelerde Çarşı ve Mahalle bekçisi alımı yapılacağını basın da yer alan haberlerden öğrendik.

Çarşı ve Mahalle bekçileri olarak, 10 Nisan Polis bayramı öncesi, polislere verilen yıpranma payı hakkının bizlere de müjde olarak verilmesini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu'ndan sabırsızlıkla bekliyoruz." 


KİMLER YIPRANMA PAYI BEKLİYOR ?

Yıpranma payı bekleyenler arasında sağlıkçıların yanı sıra öğretmenler, 2008 yılında yardımcı hizmetler sınıfından Emniyet hizmetleri sınıfına geçirilen çarşı ve mahalle bekçileri, postacılar, itfaiyeciler, mühendisler, teknikerler, teknisyenler ve kimyacılar da yer alıyor.

SON TOPLU SÖZLEŞMEDE GÜNDEM OLMUŞTU

Kamu çalışanlarının erken emeklilik talebi, son toplu sözleşmeye damgasını vurmuştu. Her hizmet kolundan erken emeklilik talebi gelince, bir komisyon oluşturulması kararlaştırılmıştı. Bu kararın ardından hızla düğmeye basıldı. Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesinde bir komisyon oluşturuldu.

ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Çalışmalarda sona yaklaşıldı. Çalışma tamamlandığında, hangi hizmet kollarında ve kimlere ne şekilde yıpranma payı verileceğine yönelik ön metinler oluşturulacak.Çalışma sonucunda hazırlanacak rapor, yasa tasarısı haline getirilerek Meclis'e sunulacak. Çalışmayla bazı kamu görevlilerine yıpranma payı verilecek meslekler arasında başı sağlık çalışanları, çekiyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLAMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta sağlık çalışanlarına "5 yıla 1 yıl yıpranma payı sözüm vardı. 16 Nisan'dan hemen sonra düzenleme yaparak yıpranma konusunu süratle çözeceğiz" demişti.


www.ulusalses.com-ÖZEL HABER- Halis KAHRAMAN