Kenan AŞÇIOĞLU/ERCİŞ (Van), () - VAN'ın Erciş İlçesi'nde Avcılar Derneği tarafından Suriye'den gelen göçmenlere, 'Elele gönül gönüle' adı altında dayanışma yemeği verildi. Suryeli aileler tek tek evlerinden alınıp, yemek sonunda yine evlerine bırakıldı.
Suriye'deki iç savaştan kaçarak Erciş'e gelen 47 aileden 343 kişiye, Erciş Avcılar Derneği tarafından Öğretmenevi'nde 'Elele gönül gönüle' dayanışma ve yardımlaşma yemeği verildi. Erciş Avcılar Derneği Başkanı Bahattin Sami Demir, Suriyeliler'in Erciş'te zor şartlarda yaşamlarını sürdürmeye çalıştıklarını söyledi. Dernek olarak Suriye'den gelenlere sıcak bir yemek ve ellerinden geldiği kadar onlara destek olmak için bir gece düzenlediklerini belirten Demir şöyle konuştu:
"Önce Kaymakamlık'tan adres bilgilerini aldık ve tek tek evlerine giderek onları davet ettik. Kendi araçlarımızle evlerinden aldık ve gecenin sonunda ise kendi araçlarımızla evlerine bıraktık. Bundan sonrada gidecekleri yerleri olmayan bu misafirlerimizle yakından ilgilenecek, onları topluma kazandırmak için 'ne yapabiliriz' diyerek, herkesi katkıda bulunmaya çağırıyoruz."
Yemek programına katılan Erciş Milli Eğitim Müdürü Erol Şimşek ise okula gitmeyen çocukları tespit edip bu çocukları okullu yapmayı hedeflediklerini söyledi.
Gecede Arapça,Kürtçe ve Türkçe şarkılar söylendi.

FOTOĞRAFLI