Turgay İPEK / ERZURUM, ()-ERZURUM Büyükşehir Belediyesi Bayırbucak Türkmenleri'ne 6 TIR dolusu gıda ve insani yardım malzemesi gönderdi. "Zulüm görenlere bağrımızı ve kapılarımızı açtık" diyen Başkan Sekmen, Erzurum'un işgalden kurutuluş yıl dönümü olan 12 Mart günü Erzurum'un plakası olan 25 TIR yardım gönderileceğini söyledi. 
Merkez Yakutiye ilçesindeki Tren Garı önünde düzenlenen törenle 6 TIR Hatay'a yola çıkarıldı. Bir süre önce Hayrat Derneği ile başlattıkları yardım kampanyasının beklenenin üzerinde ilgi gördüğünü vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, toplanan gıda maddesi ve diğer insani yardım malzemelerini Bayırbucak Türkmenlerine göndermekten mutluluk duyduklarını belirtti. Millet olarak önemli vazifelerimiz olduğuna dikkati çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen şöyle konuştu:
"Allah’ın bize vermiş olduğu nimetlerden zekat, sadaka ve yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmamız gerekiyor. Bugün etrafımız bir ateş çemberi. Ortadoğu, Balkanlar ve Kafkaslar'da bizim kardeşlerimiz büyük bir zülüm ve ıstırap içerisinde. Ülke olarak zulüm görenlere bağrımızı ve kapılarımızı açtık. Şu anda Suriye de Türkmen kardeşlerimiz büyük bir sıkıntı içerisinde. İçinde Arap ve Kürt kardeşlerimiz de var. Büyükşehir belediyesi olarak buralara yardım elimizi uzatıyoruz. Bu yardımlarımız Erzurum'un işgalden kurtuluş günü olan 12 Mart'ta da devam edecek. 12 Mart günü Erzurum'un plakası olan 25 TIR'ı yine kardeşlerimize göndereceğiz."
Öte yandan TIR'ların gönderilmesi için düzenlenen törene katılan yaklaşık 50 kişilik grup okunan dualara 'amin' dedi. Daha sonra Belediye Başkanı Sekmen, Türkmenlere yardım taşıyan TIR'lara el sallayarak, "Yolunuz açık olsun" dedi.

FOTOĞRAFLI