YALOVA’da İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), Tuzla-Yalova deniz otobüsü seferlerine bugün başladı. Deniz otobüsü seferleriyle birlikte Tuzla, bir yandan Yalova’ya, diğer yandan da Kartal üzerinden Bostancı’ya bağlandı.
İDO'nun Tuzla-Yalova seferi, ‘Burak Reis-3’ isimli deniz otobüsü'nün ilk yolcularını Tuzla’dan Yalova’ya getirmesi ile başladı. Deniz otobüsünün ilk seferine Yalova’ya gelen yolcular arasında, İDO Genel Müdürü Ufuk Tuğcu, Genel Müdür Yardımcıları Murat Altıkardeşler, Hasan Üstündağ ve Murat Orhan ile İDO Hukuk Müşaviri İrşadi Akbaş'da yer aldı. Genel MÜdür Tuğcu ile yardımcılarını Yalova'da, Belediye Başkanı Vefa Salman karşıladı. Basın mensuplarına açıklamada bulunan Yalova'nın CHP'li Belediye Başkanı Vefa Salman, yeni seferin Yalova adına mutluluk verici olduğunu söyledi. Salman, “İDO’nun Yalova’ya, Pendik'e, Yenikapı, Kartal’a seferi vardı. Tuzla’nın da buna ilave olması Yalova’nın İstanbul ayağını bir basamak daha kuvvetlendirdi. Tabi biz bununla da yetinmedik. Daha önce Ticaret ve Sanayi Odamızın talebi olmuştu. Ben de onu yineledim. Köprü’nün yapılıp, tamamlanmasından sonra bu gidiş-gelişin azalacağını düşünmüyorum. Çünkü Yalova, İstanbul’un Anadolu’ya açılan kapısı. Burada Bursa gibi büyük bir metropol var. Yalova bu anlamda da önemli bir lokasyon. Yalova; sadece Türkiye’nin değil dünyanın en güzel kentlerinden biri. Bunu belediye başkanı olduğumdan dolayı söylemiyorum. Dünya’da bir kentte arayacağınız ne varsa, hepsi Yalova’da bulunuyor. Orman, deniz, 2 tane kaplıcamız, şelale, göl var, kültürel miras, antik tarih, Cumhuriyet tarihi var. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Benim Kentim’ dediği bir kent Yalova. Dünya’da en güzel güneşin battığı yer Yalova’dır. Eğer bu dünyada bir cennet varsa orası da Yalova’dır. Bu açıdan da İstanbul’a bağlayan seferler, Yalova ve orada yaşayan 20 milyon için çok önemli."
"TUZLA İLE YALOVA'YI BİRLEŞTİRDİK"
İDO Genel Müdürü Ufuk Tuğcu da, Başkan Salman'ın dediklerine katıldığını vurgularken, açılan hat sayesinde Tuzla ile Yalova’yı birleştirdiklerini kaydederek, "Yalova bizim için çok önemli bir lokasyon, önemli bir şehrimiz. Yalova’ya Yenikapı’dan, Pendik’ten, Kartal’dan seferlerimiz vardı. Bugün de Tuzla’dan seferimizi ilave ettik. Dört tane noktadan sefer yapıyoruz." dedi.
Tuğcu, yapılan sefer sayısının önümüzdeki günlerde daha da artabileceğini söyledi.

FOTOĞRAFLI