İNGİLTERE'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, turizm sezonu öncesi, ülkesinin vatandaşlarının tatil yaptığı turizm kentlerindeki son durumu yerinde görmek için yaptığı ziyaretler kapsamında Muğla'nın Marmaris İlçesi'ne geldi. İngiliz Büyükelçi Moore, "Türkiye'de tatil yapan İngilizlerin yüzde 80'i memnun" dedi.
İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, İngiltere Fahri Konsolosu Doğan Tugay ve beraberindeki heyetle birlikte Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel'i makamında ziyaret etti. Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından beraberindekilerle Marmaris Yatlimanı'nda yürüyen Moore, gazetecilere açıklama yaptı. Her yıl 2 milyon 500 bin İngiliz vatandaşının Türkiye'de tatil yaptığını belirten Moore, sezon öncesi ülkesi adına turistik bölgeleri ziyaret ettiğini belirterek şunları söyledi:
"Türkiye'de tatil yapan İngilizlerin yüzde 80'i memnun. Özellikle İngiliz vatandaşlarının ziyaret ettiği bölgeleri sezon öncesi ziyaret ederek görüşmelerde bulunuyorum. İlçelerdeki hazırlıkların ne durumda olduğunu da gözlemliyorum. Türkiye'de tatil yapan İngiliz vatandaşlarına baktığımızda ziyaretlerinin genellikle sorunsuz olduğunu görüyoruz. Zaman zaman ufak tefek şeyler olsa da bunlar büyük olaylar olmuyor. Bu olaylarında azalması için görüşmeler yapıyoruz"
GÜVENLİK KONUSUNDA GÜVENCE VERİLDİ
Bu sezon bazı İngiliz turistlerin güvenlik endişesi taşıdığını da belirten Moore, "Güvenlik konusunda, Türk yetkililerinden güzel haberler aldım. Huzurlu bir sezon geçirileceğini düşünüyorum. Aldıkları önlemler konusunda da Türk yetkilileri takdir ediyorum" dedi.
"ÇANAKKALE GEÇİLMEZ"
Sosyal medyada attığı 'Çanakkale Geçilmez' mesajının hatırlatılması üzerine Moore, "Dünya değişiyor. Ben Türkiye'yi çok seviyorum. Türk tarihinde Çanakkale Zaferi'nin önemini iyi anlıyorum. Buna da saygı göstermek gerek. Bu nedenle Türkçe bir mesaj yayınladım. Attığım mesaja yüzde 80'in üzerinde olumlu dönüş aldım" dedi.

FOTOĞRAFLI