İstanbul Valisi Ali Yerlikaya twitter hesabından yaptığı paylaşım da, TEKNOFEST organizasyonunda emeği geçen ve görev yapan emniyet personeline  teşekkür etti.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü 6 gün boyunca yaklaşık 1 milyon 720 bin kişinin ziyaret ettiği TEKNOFEST'te, alınan emniyet tedbirlerini açıkladı. Emniyetten yapılan açıklamada festivalin sorunsuz bir şekilde tamamlandığı vurgulanarak, festival.alan içi ve çevresinde olmak üzere toplamda 950 polisin görev aldığını bildirdi.

 İstanbul Emniyet Müdürlüğü, 17-22 Eylül'de Atatürk Havalimanı'nda 420 bin metrekare alanda gerçekleşen TEKNOFEST'te etkinliğinde uygulanan emniyet tedbirlerini açıkladı. Açıklamada etkinlik alanı ve çevresinde gündüzleri 2 il emniyet müdür yardımcısı, 7 şube/ilçe müdürü, 4 emniyet amiri, 33 komiser, 538 polis memuru, 35 özel hareket, 220 trafik polisi, 6 zırhlı araç bulunurken, geceleri ise 4 resmi ekip ile 40 polis alan içi ve çevresinde olmak üzere toplamda 950 polisin görev aldığı bildirildi.

Açıklamada ayrıca  "66 paydaş firma, 22 sponsor firma, 30 stant, 2 fuar ve 8 bakanlık katılımlı TEKNOFEST'in etkinlik alanında her sabah bomba araması yapıldı. Alana girişlerde 70 kapı dedektörü, 17 X-Ray cihazıyla arama yapıldı. 4 ayrı noktada da süzme araması yapıldı. Etkinlik süresince 6 günde 5 hırsızlık müracaatı ve bir buluntu malı sahiplenmekten 6 işlem yapıldı. Etkinlik  dün akşam saat 19.00 itibariyle sorunsuz olarak tamamlandı" denildi. 

ULUSALSES.COM- ** ÖZEL HABER : HALİS KAHRAMAN