İZMİR İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, İçişleri Bakanlığı'nın kararnamesiyle Antalya İl Emniyet Müdürü olarak atandı. Uzunkaya'nın yerine ise Kırıkkale PMYO Müdürü Hüseyin Aşkın getirildi.

Samsun'da dünyaya gelen ve 1978 yılında Polis Akademisi'ni birincilikle bitiren Celal Uzunkaya, Trabzon, Hakkari, Bursa, Artvin gibi illerde emniyetin çeşitli birimlerinde görev aldı. 30 Haziran 2001 tarihinde 1'inci sınıf emniyet müdürlüğüne terfi edip, APK Uzmanlığı ve Polis Başmüfettişliği görevlerini yapan Uzunkaya, 2003-2007 yılları arasında Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü, 2007-2010 yılları arasında da Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı görevinde bulundu. 12 Şubat 2014 tarihli kararname ile de İzmir Emniyet Müdürü olarak atanan Uzunkaya'nın görev süresinde, önemli FETÖ operasyonları, kente yönelik bombalı saldırı düzenlemek isteyen teröristlerin yakalanması için çok sayıda operasyon düzenlenirken, seri katil Atalay Filiz de yakalanmıştı. 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gece İzmir Valiliği'nde oluşturulan kriz masasında, emniyet birimlerini koordine ederek darbecilerin kentte harekete geçmesini engelleyen Uzunkaya, İçişleri Bakanlığı'nın kararnamesiyle Antalya İl Emniyet Müdürü olarak atandı.

Uzunkaya'nın yerine ise Kırıkkale Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) Müdürü Hüseyin Aşkın atandı.

İZMİR'DEN 2 İL EMNİYET MÜDÜRÜ ÇIKTI


Öte yandan İzmir Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Polis Başmüfettişleri Sezai Er ile Doğu Ateş, İçişleri Bakanlığı'nın kararnamesiyle İl Emniyet Müdürü olarak atandı.

Kararnameye göre, Sezai Er Bayburt İl Emniyet Müdürü, Doğu Ateş ise Tunceli İl Emniyet Müdürü oldu.