Gürkan YILMAZ/KASTAMONU, () - KASTAMONU Belediyesi, özel yaptırılarak kent merkezinde 10 farklı bölgeye konulacak simit arabalarında engelli bireyleri çalıştıracak. Engelliler hem gelir elde edecek hem de hayatın içinde yer alacak.
Kastamonu Belediyesi'nce geliştirilen 'Simit Arabam, Engel Tanımam Projesi kapsamında 10 engelli simit arabası yaptırıldı. Engellilerin, kış aylarında soğuk ve yağıştan korunmaları için özel olarak tasarlanan simit arabaları, kentin en işlek noktalarına yerleştirilecek. Simit arabalarında sadece engelli bireyler çalışacak ve maaş alacaklar. Proje hakkında bilgi veren Kastamonu Belediye Başkanı Ak Partili Tahsin Babaş, şöyle konuştu:
"Engelli bireylerimiz sadece toplumsal hayatımızın değil, ekonomik, kültürel, sanatsal her alanda hayatımızın birer parçası. Onların toplumun her kademesinde yer alması bizler için son derece önemli. Bu proje de öyle. Engellilerimizin istihdamını sağlamak adına çok kıymetli bir proje. Şehir merkezinde belirli noktalara koyacağımız bu arabalarda sadece engelli vatandaşlarımız çalışacaklar. Kendilerinin belirli bir maaşları ve sigortaları da olacak. Yani engelli bireylerimiz de çalışarak hanelerine ekonomik anlamda katkı sağlayacaklar. Toplum içinde daha fazla yer alma olanağı da bulacaklar."

FOTOĞRAFLI