Nedim KOVAN/ORDU, () - ORDU’nun Altınordu İlçesi’nde dağdan kopan kaya parçası, 500 metre yuvarlanarak iki eve çarptıktan sonra durdu. Evlerde maddi hasar oluşurken, ölen ya da yaralanan olmadı.
Olay, bugün Ordu’nun Altınordu İlçesi’ne bağlı Ortaköy Mahallesi Ulubükü mevkiinde meydana geldi. Dağdan kopan kaya parçası 500 metre yuvarlanarak bir evin merdivenini yıktıktan sonra başka bir evin odasından içeri girerek durdu. Evi hasar gören, eşi, anne ve babasıyla aynı evde kalan 47 yaşındaki Hasan Bol, olay esnasında kendilerinin komşularının cenazesinde olduğunu, evde ise annesinin olduğunu ve kazayı ucuz atlattıklarını söyledi. Karın zemini yumuşatması sonucu kayanın yuvarlandığını belirten 2 çocuk babası Hasan Bol, "Yaklaşık 500 metre yukarıdan zemin yumuşak olduğu için kaya yuvarlanarak gelmiş. Yukarıda komşunun evinin merdivenini kırıyor, oradan çarparak gelerek eve vuruyor. Çok şükür can kaybı olmadı. Belediye ekipleri gelip kayayı aldılar. Annem kayanın geldiği esnada mutfak kısmındaymış, zaten gece gelmiş olsaydı bizim yatak odamız oradaydı. Çok şükür ucuz atlattık, şimdide evimizi onarıyoruz” dedi.
Kaya, belediye ekipleri tarafından kepçeyle dereye taşınırken, evin onarımı içinde çalışma başlatıldı. Aynı mahallede küçük çaplı heyelanlar da meydana geldi.

FOTOĞRAFLI