Türkiye Polis Radyosu'nun yenilenen yayın içeriği ve yayın döneminin lansman gecesi İstanbul Zeytinburnu'ndaki Polis Eğitim ve Kongre Merkezi'nde (PEKOM) yapıldı.

Lansman gecesine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul İl Emniyet Müdürü Dr.Mustafa Çalışkan'ın yanı sıra, sanatçılar, kaymakamlar, il ve ilçe emniyet müdürleri ve muhtarlar katıldı. 

Türkiye Polis Radyosu yeni yayın döneminde Ankara, İstanbul, İzmir ve Diyarbakır illeri ile ortak yayın akışı oluşturularak 9 Aralık 2019 tarihinden itibaren 4 il üzerinden ulusal yayınlara başladı.

İstanbul başta olmak üzere Ankara, İzmir ve Diyarbakır illerinin altyapısı daha da güçlendirilerek ulusal yayına hazır hale getirilmiş olup yayın içeriği, kamu spotları ve arşiv yenilenerek kalite çıtası daha da yükseltildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu programda yaptığı konuşmada "Ben bu akşam bir vefa adına buradayım. 68 yıldır bu ülkede milletiyle birlikte olan, sesinin tınısında güveni hissettiren, Türkiye'nin güvenliğinde büyük bir rol alıyor polis radyosu. Vefa sadece insana değildir, vefa öğretmenine, vefa iş arkadaşına, vefa bir yakının kaybettiğinde tabutunu birlikte taşıdığın arkadaşına, bazen de bir camiye camiinin imamınadır. İlk bakan olduğumda ilk ziyaret etmek istediğim yerdir polis radyosu. Bugün 5 il dolaşarak geldim. İlk kez bu kadar heyecanlanarak geldim bir yere. Bizim bir kaç radyomuz daha var, Erciş'te, Nusaybin'de, Yüksekova'da kurduk. Yarın birinin birinci senesi. Müzikle nasıl ortak paydalara gelebileceğimizi ve ortak değerlerimizi yansıtacağımızı göstermek için yaptık bunu.

Çevremizdeki ülkelere baktığımızda burası bir huzur adası. Bir taraftan asayiş rakamlarımız, olayların aydınlatılma rakamlarımız vatandaşımıza huzur veriyor.

TRAFİKTE CAN KAYIPLARI AZALDI 

2017 yılında 941 kişi uyuşturucudan öldü. 2018'de bu sayı 657'ye düştü. 2019 yılında ise 500'ün altına düştü uyuşturucudan ölen kişi sayısı. Ben de bu ülkenin bir evladıyım , trafik benim de canımı yaktı. Önceki senelere bakıldığında 2018 ve 2019 da 2 bin kişi daha az öldü, 2 bin kişi daha az annesini ve babasını kaybetti.

İnsanlar tek bir şey istiyor, şu terör musibetinden kurtulmak. Bugün kişi başına gelir seviyemiz 10 bin dolar, 2010'da da 10 bin dolardı ama biz o yıllarda S400 alamazdık, Barış Pınarı Harekatını, Zeytin Dalı Harekatını yapamazdık, yerli arabamızı yapamayabilirdik ama Türkiye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde büyük bir mesafe aldı ve almaya devam ediyor. " dedi.

İçişleri Bakanı  Süleyman Soylu’nun konuşmalarını yapmalarının akabinde “Yayın Dönemi Lansman” Videosu sunumu gerçekleştirildi.

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş konuşmalarında “Anlık ve sürekli bilgi akışı sağlarken, değişim odaklı vizyonuyla da çok önemli bir dinleyici kitlesine ulaşan “Türkiye Polis Radyo” muzun yeni yayın dönemi lansmanına hoş geldiniz diyor, sizleri sevgi ve saygı ile selamlıyorum. 175 yıllık tarihi boyunca sayısız başarılara imza atan Emniyet Teşkilatımız, insanımızın huzur ve güvenliğini tesis etme noktasında çalışmalarını azim ve kararlılıkla sürdürmektedir. Bu çalışmalardan vatandaşımızın “haberdar edilmesi” noktasında da farklı kanallar kullanılmakta ve bu sayede teşkilatımızın sesi geniş kitlelere ulaştırılmaktadır.” ifadelerini kullandı.

 Genel Müdür Aktaş, “Türkiye’de radyo yayıncılığının başlamasından 25 yıl sonra, yani 1952’de yayın hayatına başlayan ve ülkemizin en köklü yayın kuruluşlarından biri olan Türkiye Polis Radyomuzun yayınları, günümüz itibarıyla ülkemizin tamamına yakınında vatandaşımıza ulaşmaktadır. Sesin, sözün etkisi ve gücünü dalga dalga yayarak birleştirici bir görev de üstlenen radyomuz, yeni yayın döneminde de zengin içeriği, güçlü teknik altyapısı ile yayın kalitesini artırarak yine bizlerin sesi olma misyonunu sürdürecektir.” dedi.

Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Bakanımızın maddi ve manevi destekleri ile dünyanın en saygın Polis Teşkilatları arasında yer alan Emniyet Teşkilatımız ve her kesimi kucaklayan yayıncılık anlayışı ile ülkemizin en çok dinlenen radyolarından olan Türkiye Polis Radyosu’nun, bu güçlü destekten aldığı heyecanla yine model olmayı sürdüreceğini ifade eden Mehmet Aktaş “Kaliteli ve ilkeli yayın anlayışından ödün vermeden, zengin ve eğitici içeriği ile yeni yayın dönemine iddialı bir giriş yapmanın heyecanını yaşayan tüm mesai arkadaşlarıma emekleri ve gayretleri için şükranlarımı sunuyorum.  Güzel Türkçemizin doğru kullanılması, öz değerlerimizin korunması, kültürümüzün tanıtılması noktasında, önemli bir misyon üstlenen radyomuza verilen her destek bizim için çok anlamlı ve değerlidir. Profesyonel yayıncılık anlayışıyla yolumuza devam etme noktasında bizlerden desteklerini esirgemeyen siz değerli sanatçılarımız ve radyocularımıza da bu vesileyle şükranlarımı sunuyorum. Sanatın birleştirici çatısı altında gönülleri buluşturan, yüreklere dokunan ve özümüzü anlatan programlarla vatandaşımızın yine ilk tercihi olacak radyomuzun, yeni yayın döneminin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor; siz saygıdeğer misafirlerimize teşriflerinizden dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyor; saygılarımı sunuyorum.” şeklinde sözlerini tamamladı.

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş’ın konuşmasının ardından Türkiye Polis Radyosu ve Kemer, Çocuk Spot Videosu gösterimi gerçekleştirildi.

Sanatçıların sahneye davet edilmeleriyle birlikte, “Uyuma Projesi”, “Radyo Programlarının Tanıtımı” Spot Videoları ve “Kemerin Ses Getirsin”  Çocuk Spot Videosunun konuklara gösteriminin sunulmasının ardından hatıra fotoğrafı çekimi ile program sona erdi.

ULUSALSES.COM-**ÖZEL HABER : HALİS KAHRAMAN