Latif SANSÜR/KUŞADASI (Aydın), () - AÇIK su yüzücüsü Seda Kansuk, Türk-Yunan dostluğunu pekiştirmek ve dostluk mesajı vermek amacıyla 31 Temmuz Pazar günü Aydın'ın Kuşadası İlçesi ile Yunanistan'ın Sisam Adası arasında kulaç atacak. 
Geçen yıl Manş Denizi'ni geçen, Mayıs ayında ise Çeşme'den Sakız'a yüzen açık su yüzücüsü 45 yaşındaki Seda Kansuk, önümüzdeki Pazar günü ise Türk-Yunan dostluğunu için kulaç atacak. Dost Kulaçlar Projesi kapsamında, Kuşadası Belediyesi'nin desteğiyle, 31 Temmuz günü Kuşadası ile Sisam'ı kulaçla birleştirecek.
Kuşadası'nın Güzelçamlı Mahallesi'ndeki Milli Park sahilinden saat 08.00'da yüzmeye başlayacak Seda Kansuk, Bayrak Adası yanından Sisam Adası'nın Klima Koyu'na çıkacak. Kansuk'a, Kuşadası Belediye Başkanı CHP'li Özer Kayalı ve bir heyet, tekneyle eşlik edecek. Kansuk ve Türk heyeti, Klima Koyu'nda Yunan bir heyet tarafından karşılanacak. Dostluk mesajlarının verileceği buluşma sonrası, saat 13.00'te, Kansuk'u alan Türk heyetinin teknesini, Bayrak Adası önünde Kuşadalı barış dostları ile balıkçı tekneleri karşılayacak. 
Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Türkiye ile Yunanistan'ın fiziksel olduğu kadar, kültürel olarak da çok yakın olduğunu belirterek Kuşadası'ndan Samos'a atılacak dost kulaçlarla bu yakınlığı pekiştirmek istediklerini söyledi. Dost Kulaçlar Projesi'ni çok önemsediklerini ifade eden Kayalı, "Komşumuz Sisam ile ortak projeler geliştirmek istiyoruz. Seda Kansuk'a iki ülke arasındaki dostluk köprülerini sağlamlaştırmamız amacıyla verdiği destekten dolayı çok teşekkür ederiz" dedi. 

FOTOĞRAFLI