SPOR Genel Müdürü Mehmet Baykan, Erzurum'da 2017 yılında yapılacak olan Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali (EYOWF) koordinasyon toplantısında yaptığı konuşmada, kış festivalinin iptal olmayacağını söyledi.
Palandöken Kayak Merkezinde Palan Otelde bugün yapılan koordinasyon toplantısına Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Vali Yardımcısı Ayhan Terzi, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zafer Aynalı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Avrupa Olimpiyat Komitesi Komisyonu (EOC) üyeleri Linney Halldorsdottir, Katerna Nycova, Leo Kranz ve Florin Misca ile Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi üyeleri katıldı.
2002 yılından bu yana ülkemizde bir çok uluslararası organizasyonun gerçekleştirildiğini işaret eden Mehmet Baykan, 2017 yılında Bosna Hersek'te yapılması planlanan EYOWF'un takas edilerek Erzurum'a verilmesinin ardından çalışmaların hızlandığını bildirdi. Spor Genel Müdürü Baykan, yaptığı şunları söyledi:
"Süre kısa ama bir benzerlik 2013 Akdeniz Oyunları Yununistan tarafından gerçekleştirilecekken, 6 yıl öncesinden belli iken, 2 yıl kala Yunanistan'ın yapamayacağını belirtmesi üzerine kısa bir süre içerisinde Mersin'de Akdeniz oyunlarını gerçekleştirdik. Tesis çalışmalarına başladığımızda 1.5 yıllık bir süre vardı. Taraflı tarafsız tüm gözlemcilerin oyunlar bittikten sonraki değerlendirmesi 17'nci Akdeniz oyunlarının şimdiye kadar gerçekleştirilen en mükemmel oyunlar olduğu şeklinde oldu. Ülkemizin bu garantilere son yıllarda elde ettiği organizasyon tecrübesi açısından ihtiyacı yok ama biraz olsun kafasında 'süreç kısa yetişir mi, operasyon alamında bir sıkıntı olur mu' şeklinde soru işareti olanlar bunu lütfen bir kenara bıraksınlar. Saymaya gerek duymacağım bir çok federasyonumuz Avrupa dünya şampiyonalarının yanı sıra 2011 Erzurum Dünya Üniversiteler Kış Oyunları, 2011 Trabzon yaz EYOWF, 2013 Akdeniz oyunları gibi bir çok organizasyonu gerçekleştiren, görev anlamına sorumluluğunu koruyup ülkemizde EYOWF oyunlarından hemen sonra dünya çapında bir organizason Samsun'da İşitme Engelliler Olimpiyat oyunları, bu yaz Trabzon'da okul sporları olimpiyatları gerçekliştirilecek. Bütün bunlar olimpik ruhun ana amaçlarından birisi olan olimpik mirasın ülkemizdeki kazanımlarından olan tesislerde gerçekleştirelecek. Yani önümüzdeki organizasyonlarda yeni tesis yapmak gibi nadiren alanlar dışında bir çalışmaya ihtiyacımız yok. Konaklama tesisi yapmaya ihtiyacımız yok. 2017 kışında 2011 olduğu gibi güzel bir organizasyona Erzurum'da imza atmak istiyoruz."
Mart ayından Erzurum'da yapılacak 2016 Dünya Gençler Curling Şampiyonası ile Ankara'da yapılması planlanan Dünya Kadınlar Buz Hokeyi Şampiyonaları'nın terör nedeniyle Türkiye'den alınmasını anımsatan bir gazeteci, EYOWF için de böyle tehlikenin söz konusu olup olmadığını sordu. Mehmet Baykan buna, "Olmayacak" yanıtını verdi. Genel Müdür Baykan, beraberinde bulunan gelen heyet ile birlikte iki gün boyunca Erzurum'daki tesisler, konaklama yerleri ve kayak merkezlerinde incelemelerde bulunacak.

FOTOĞRAFLI