DİYARBAKIR, () - DİYARBAKIR Büyükşehir Belediyesi, sokağa çıkma yasağı ve operasyonların devam ettiği merkez Sur İlçesi'ndeki evlerini terk etmek zorunda kalan ailelere bir yandan yardım ulaştırırken, bir yandan da çocukların rehabilitasyonuna yönelik etkinlikler düzenliyor. Etkinlikler kapsamında çocuklar tiyatroya götürüldü.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, sokağa çıkma yasağı ve çatışmalar nedeniyle Sur İlçesi'ndeki evlerini terk etmek zorunda kalan ailelere yönelik sosyal hizmet çalışmasını sürdürüyor. Şimdiye kadar 4 bin 200 aileye ulaşarak gıda, giysi, temizlik malzemeleri, yatak, yorgan, battaniye, soba, ısıtıcı, çocuk maması, çocuk bezi, kadınların özgün ihtiyaçları ve mutfak eşyası yardımında bulunan Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda yaşananlardan etkilenen çocukların rehabilitasyonuna yönelik etkinlikler düzenlemeye devam ediyor.
Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Çocuk ve Kreş Hizmetleri Müdürlüğü, Sur'daki evlerini zorunlu terk ederek Yenişehir ilçesi Şehitlik Semti'ne yerleşen 110 çocuğu, aileleriyle birlikte Şehir Tiyatrosu'na götürdü. Şehir Tiyatrosu'nun 'Küçük Kara Balık' adlı çocuk oyunuyla moral bulan çocuklar, eğlenceli dakikalar geçirdi.

FOTOĞRAFLI