MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde birlikte akşam yemeği yediği kadın arkadaşı 27 yaşındaki A.K.'yi evine bırakan, iddiaya göre, zorla girdiği evde dövüp, tecavüz eden tutuksuz sanık 36 yaşındaki G.U., ikinci kez hakim karşısına çıktı. Sanığın avukatının talebiyle davada gizlilik kararı alınırken; bu duruma kadın derneği üyelerinden eleştiri geldi.
Geçen yıl Mart ayında Güvercinlik Mahallesi'nde yaşanan olayda; bilgisayar mühendisi G.U., uzun süredir arkadaşlık yaptığı bir inşaat firmasında muhasebeci olan A.K.'ye, iddiaya göre, cinsel saldırıda bulundu. Akşam birlikte iş yemeği yiyen ardından A.K.'yi evine bırakan G.U., iddiaya göre, zorla eve girdi. A.K.'yi dövüp, cinsel istismarda bulundu. G.U., şikayet üzerine gözaltına alınarak tutuklandı. İki ay tutuklu kalan G.U., sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Dava, Bodrum 6'ncı Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı. Davanın ikinci duruşmasına A.K.., avukatı Nazlı Aydoğan, sanık G.U. ve avukatı Betül Koca katıldı. Sanık avukatının isteği üzerine mahkeme gizlilik kararı aldı. Sanık G.U., A.K.'nin kendisiyle isteyerek birlikte olduğunu söyledi. Duruşma 12 Temmuz'a ertelendi.
KADIN DERNEĞİ TEPKİLİ
Bodrum Kadın Dayanışma Derneği üyeleri, adliye önünde açıklama yaptı. Mahkemenin kapalı oturum yapılmasını eleştiren Derneğin Sözcüsü Figan Erozan, "Şu kadar kadını dışarı çıkarmak zorunda kaldılar. Hakim de onayladı. Bu bile bizim için bu davanın peşini bırakmamamız için bir neden. Çünkü olan basit bir cinsel istismar davası değil bizim için. Kadın arkadaşımız cinsel şiddete maruz kalmıştır. Bizim için nitelikli cinsel istismardır bu olay. Fail bu suçtan yargılanmaktadır. Kendisi bu davanın ortalığa saçılmadan, sessizce, kimse, duymadan, görmeden, bilmeden görülmesini istedi. Ama artık bunlara itiraz eden kadınlar var" dedi.
"İYİ ADAMLAR DA İSTİSMARDA BULUNABİLİYOR"
Eli kirli erkekleri deşifre edeceklerini söyleyen Erozan, "Davada G.U. bey, kendisinin piyasada kamuoyunda iyi bir adam olarak söylüyor. Bizim kadınımız da iyi bir kadın. O yüzden bu davanın takipçisiyiz. İyi adamlar da istismarda bulunabiliyor. Şiddet uygulayabiliyor. Çok garip; kendileri bu davadan aklanacaklarına inanıyorlar. İki ay cezaevinde yatmıştır bu şahıs. 30 Mart gecesi 2015'te tutuklanmıştır. O iki aylık süreci kamuoyunda Kıbrıs'ta eğitim gördüm diye açıklamıştır. Bunu da ayrıca Bodrum kamuoyunun ve yerelin de bilmesini gerektiğine inanıyoruz. Biz kendimizi saklamadık, şiddete maruz kalan kendini saklamadı, suçu örtbas etmedi. Onlar suçu örtbas etmek istediler" dedi.
Açıklamanın ardından grup adliyeye önünden ayrıldı. Öte yandan; G.U.'nun Savcılığa, Bodrum Kadın Dayanışma Derneği yetkilileri hakkında 'adil yargılanma hakkını etkileme' gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.

FOTOĞRAF