BURSA, () - BURSA Jandarma Bölge Komutanlığı personeli, Anneler Günü dolayısıyla Bursa ve ilçelerindeki 256 şehit annesini ziyaret etti. Bursa Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık da 2000 yılında Tunceli Ovacık’ta şehit düşen devre arkadaşı Kurmay Binbaşı Bülent Yavuz’un baba ocağına giderek annesinin Anneler Günü'nü kutladı.
Anneler Günü dolayısıyla Bursa Jandarma Bölge Komutalığı, kentte bulunan 256 şehit askerin annesini ziyaret gerçekleştirdi. Kütahya’da yapılan ve üzerinde jandarmanın armasının bulunduğu hediye paketlerini ailelere veren askerler, şehit annelerinin elini öptü.
Bursa Bölge Jandarma Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık da,  9 ocak 2000 yılında Tunceli Ovacık’ta şehit düşen devre arkadaşı Şehit Kurmay Binbaşı Bülent Yavuz’un Merkez Nilüfer ilçesi Beşevler Mahallesi'ndeki baba ocağına gitti. Şehidin annesi Ayten Yavuz ve babası Selahattin Yavuz ile bir süre görüşen Saldık, beraberinde getirdiği hediyeyi şehidin annesine verdi. Bu ziyaretten duygulanan baba Selahattin Aydın, oğlu şehit olduktan 36 gün sonra yazdığı mektubu 16 yıl sonra ilk kez bu ziyarette okudu.  
Buradaki ziyaretinin ardından Saldık, geçtiğimiz yılın Ağustos ayında Siirt-Pervari karayolunda, terör örgütü mensuplarınca yol kenarına yerleştirilen patlayıcının askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu şehit olan jandarma er Bahadır Aydın'ın (26) merkez Osmangazi İlçesi Akpınar Mahallesi'ndeki evini ziyaret etti. Şehit Bahadır Aydın'ın, babası Muhsin Aydın ve annesi Emine Aydın’la konuşan Saldık aileye bir kez daha başsağlığı diledi. Anne Emine Aydın’ın Anneler Günü’nü kutlayan Saldık, vatan uğruna şehit olanları asla unutmayacaklarını belirtti.

FOTOĞRAFLI