GÖZTEPE'de 2009-2014 yılları arasında futbol okulu koordinatörlüğü yapan, A takım teknik heyetinde yer alan Mehmet Turhan Demir, geçen Temmuz ayında yakalandığı lösemiyle savaşırken, futbol aşkıyla hayata tutundu. Yaklaşık 5 aylık yoğun kemoterapi sürecinin ardından ocak ayının sonunda Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nden taburcu olup, tedavisini dışarıdan sürdüren 29 yaşındaki Demir, futbola duyduğu sevgi ve 5 yıl emek verdiği minik oyuncularının moral desteği ile hastalığı yeneceğini söyledi.
Yetiştirdiği sporcuların kendisini zor günlerinde bir an bile yalnız bırakmadığını belirten genç teknik adam, son olarak görev yaptığı U14 Takımı'nın Balçova Spor Tesisleri'ndeki antrenmanına sürpriz bir ziyaret yapıp, öğrencileriyle buluştu. Hocalarının ziyaretiyle büyük bir sevinç yaşayan genç futbolcular da Demir'i omuzlarına aldı. Aylar sonra "Çocuklarım" dediği oyunculara kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Mehmet Turhan Demir, "Onların sevgisi ile hayata tutunuyorum" diye konuştu. Hastanede geçen uzun tedavi döneminde sürekli olarak sporcularıyla antrenmana çıkmanın hayalini kurduğunu dile getiren Demir, şöyle dedi:
"Yeşil sahalara yeniden dönme umudumu hiçbir zaman kaybetmedim. Benim için zor geçen süreçte futbolcularım çok destek oldu. Hep yanıma geldiler, beni ziyaret ettiler. Tedavinin başladığı ilk günlerde takım halinde hastaneye koşup, odamın önünde tezahürat yapmalarını hiç unutmuyorum. Onlara ve Göztepe'ye duyduğum sevgi direncimi artırdı. Tamamen iyileşip takımıma kavuşacağım günü iple çekiyorum."
Hastalığını öğrendiği gün büyük yıkım yaşadığını belirten Mehmet Turhan Demir, grip şüphesi ile doktora gittiğini, ateşinin o dönemde 39 derecenin altına düşmediğini anlatırken şöyle konuştu:
"Ağır faranjit geçirdiğimi tahmin ediyordum. Ancak lösemi teşhisi konuldu. Kemoterapi sürecinde yaklaşık 5 ay hastanede yattım. Taburcu olduktan sonra şu anda haftada iki kez kemoterapi görüyorum. Kan değerlerimde hızlı bir iyileşme var. En büyük korkularımdan biri futbola bir daha dönememekti. Şimdi yeniden çocukları görmek, onlarla çimlere basmak benim için yeniden doğuş gibi oldu."
YANAL'DAN BÜYÜK DESTEK GÖRDÜ
Geçen temmuz ayında lösemi teşhisi konulan Antrenör Mehmet Turhan Demir, en büyük desteği Teknik Direktör Ersun Yanal'dan gördü. Yanal, 2014-15 sezonunda Trabzonspor'da görev yaptığı dönemde teknik heyetinde yer verdiği Demir'i maddi ve manevi olarak hiç yalnız bırakmadı. Genç teknik adamı kendi şirketinde sigortalı yaptırıp tedavisini üstelenen Ersun Yanal, hastanede yattığı günlerde de Demir'i sık sık aradı. Yanal, Mehmet Turhan Demir'le yaptığı konuşmalarda, "Sen çok güçlü birisin. Bu hastalığı en kısa sürede atlatacaksın. Seninle çok işimiz var. Beraber çalışacağımız çok gün var" sözleriyle de moral verdi.
"KARŞIYAKALILARA MİNNETTARIM"
Göztepe'de yıllarca çalışan Mehmet Turhan Demir, hastalığının başlangıç döneminde ezeli rakipleri Karşıyaka taraftarların kendisine büyük destek verdiğini söyledi. Hastaneye yattığı ilk gün yeşil-kırmızılı futbolseverlerin kan vermek için sıraya girdiğini belirten Demir, "Hastanede Karşıyakalıları görünce çok duygulandım. Benim için her türlü fedakarlığı yapmaya hazırlardı. Onlara minnettarım. Bana çok destek oldular. Futbolun güzelliği dostluk ve kardeşliktir. Bunu hayatım boyunca unutmayacağım" dedi.
 
FOTOĞRAFLI