Polislerin 3600 ek gösterge beklentisine karşın hükümetin 100 günlük İcraat programından polislere HÜSRAN çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen programda, Cumhurbaşkanlığı ile 16 Bakanlığın önümüzdeki 100 gün içinde gerçekleştireceği icraatları tanıttı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi, yüksek öğrenim mezunu polislere, öğretmenlere, hemşirelere ve din görevlilerine 3600 ek gösterge vaadinde bulunmasına rağmen, İlk 100 günlük icraat programında adı geçen meslek gruplarına ise hüsran çıktı..

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İçişleri Bakanlığı'na yönelik 100 günlük  icraat programında ise sadece güvenlik birimlerine ( Emniyete 3 bin polis amiri, 22 bin 500 polis memuru, 7 bin bekçi ; jandarmaya 500 subay, 4 bin 156 astsubay, 10 bin 175 uzman erbaş; sahil güvenlik komutanlığına 44 subay, 98 astsubay, 300 uzman erbaş alarak) 
yeni personel alımlarıya güçlendirmek hedefi çıktı..




İlk 100 günlük icraat programını milletle paylaştıklarını belirten Erdoğan, Orta Vadeli Programı ağustos ayı sonuna kadar kamuoyuna ilan etmeyi planladıklarını açıkladı.

Başkan Erdoğan, 2019-2023 dönemine ilişkin stratejik plan çalışmalarına başladıklarını, kasım ayı sonuna kadar bunu da tamamlamayı hedeflediklerini kaydetti.

"İlk 100 günde tamamlanacak proje sayısı binin üzerindedir. Biz bunlardan daha önemli ve öncelikli gördüğümüz 400'üne programda yer verdik" diyen Erdoğan, "Yaklaşık 46 milyar liralık bütçeyle hayata geçirilecek 400 proje, adeta yeni dönemin ateşleyici gücü olacaktır" ifadesini kullandı.

100 günlük icraat programında ulaşımdan enerjiye, ekonomiden sanayiye, dış ticaretten şehirciliğe, dış politikadan savunmaya, eğitimden sağlığa, tarımdan teknolojiye, turizmden gençlik ve spora birçok başlıktaki hedefler yer alıyor. Programda bütçe ve kamu maliyesiyle ilgili atılacak adımlar da bulunuyor.



" 'EMNİYET TEŞKİLATIMIZ, BU VİRÜSTEN BÜYÜK ÖLÇÜDE TEMİZLENDİ..'


Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanlığı'nın icraatlarına yönelik şöyle dedi:

"Türkiye, tarihinin hiçbir döneminde olmadığı kadar farklı ve tehlikeli terör örgütlerinin tehdidi altında olduğu bir dönemde, hiç şüphesiz, İçişleri Bakanlığımıza daha büyük görevler düşüyor. FETÖ'nün hedefindeki kurumlarımızın başında gelen Emniyet Teşkilatımız, hamdolsun, bu virüsten büyük ölçüde temizlendi.

Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın da katılımıyla daha da güçlenen bakanlığımız, terör örgütlerine göz açtırmayacak şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Güvenlik ve istihbarat birimlerimiz arasındaki işbirliği ve uyumun zirveye ulaşmış olması, terörle mücadele operasyonlarımızın etkinliğini artırdı.

100 Günlük İcraat Programımız kapsamında, doğu sınırlarımızda halen devam eden fiziki güvenlik ve aydınlatma projelerini tamamlıyoruz. Güvenlik yollarımızın uzunluğunu yüzde 10 artırarak 2 bin 526 kilometreye çıkartıyoruz.

Bürokrasiyi azaltmak amacıyla, vatandaşlarımızdan bakanlığın çeşitli işlemleri için talep edilen ve kaldırdığımız 750 belgeye ek olarak 295 belgeden de vazgeçiyoruz. Bakanlığın 15 ayrı hizmetini daha e-devlet üzerinden sunmaya başlanarak, önemli bir tasarrufa gidiyoruz.

Kent Güvenliği Yönetim Sistemi yüzde 20, Mobil Plaka Tanıma Sistemi yüzde 27 oranında yaygınlaştırıyoruz. E-Belediye projesiyle, belediyelerin yazılımlarının ortak bir platformda buluşturulması çalışmalarında yüzde 15 daha ilerleme sağlıyoruz.

Terörle daha etkin mücadele için Elazığ ve Van'a ilave olarak Gaziantep'te de Jandarma Taktik İHA Komutanlığı kuruyoruz. Jandarma'ya, 2 genel maksat helikopteri ve 6 SİHA daha kazandırıyoruz.

FETÖ operasyonlarında elde edilen dijital materyallerden 300 bininin daha incelemesini tamamlıyoruz. Şahsa ve mala karşı işlenen suçların yüzde 1 azaltılmasını, bu türdeki suçların aydınlatılma oranlarının da yüzde 1 artırılmasını hedefliyoruz. Bunun için jandarma ve emniyetin balistik analiz sistemlerindeki ortak sorgu imkanlarını geliştiriyoruz.

GÜVENLİK BİRİMLERİNİ YENİ PERSONEL ALIMLARIYLA GÜÇLENDİRİYORUZ ..

Emniyete 3 bin polis amiri, 22 bin 500 polis memuru, 7 bin bekçi; jandarmaya 500 subay, 4 bin 156 astsubay, 10 bin 175 uzman erbaş; sahil güvenlik komutanlığına 44 subay, 98 astsubay, 300 uzman erbaş alarak güvenlik birimlerimizi güçlendiriyoruz.

Emniyet ve jandarmayı 459 yeni zırhlı araçla takviye ediyoruz.

HER OKULDA BİR POLİS MEMURU GÖREVLENDİRİYORUZ..

700 okul kent güvenlik sistemine entegre edilecek. Her okulumuzda en az bir polis memuru görevlendiriyoruz. Her okulun kendi şartlarında geliştirilmesini sağlamak için kriterler belirliyor, destekleri buna göre sağlıyoruz. "


ULUSALSES.COM-** ÖZEL HABER :Halis KAHRAMAN