İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 15 Temmuz gazilerine “Devlet Övünç Madalyası ve Beratlarını” takdim etti.



İstanbul Valiliği Fuayesinde düzenlenen Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Takdim Töreni’ne 3. Kolordu Komutanı Kemal Yeni, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuh Köroğlu, İl Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan, Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanı Albay Tayfun Paşaoğlu, Vali Yardımcıları ile 15 Temmuz gazileri ve yakınları katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törende Vali Yerlikaya, katılımcılara hitaben bir konuşma yaptı.




“Bu Millet Onurlu Direnişinizi Unutmayacak”

Vali Yerlikaya konuşmasında, “Tarihimize altın harflerle geçecek bu şanlı destanın kahramanları olan siz değerli gazilerimizi, en kalbi duygularımla selamlıyorum. Milli birlik ve beraberliğimize uzanan hain elleri kırdınız. Başımızı dik, alnımızı ak eylediniz. Rabbim gazanızı mübarek eylesin. Bu millet onurlu direnişinizi unutmayacak.” sözleriyle gazilere teşekkür etti.

“Hiçbir Madalya, Bu Onur Kadar Alnınızda Parlamayacak”

Vali Yerlikaya, “Çocuklarınıza, torunlarınıza, Çanakkale ruhuyla, vatan savunmasının nasıl yapılacağını gösteren bir kahramanlık destanı bıraktınız. O karanlık gecede, milletimize yaşatılan kâbusu bertaraf ettiniz. Kirli oyunları bozdunuz. Hakkı tutup kaldırdınız, haklıdan yana; canınızla, malınızla mukavemet ettiniz. Korkakların, darbe sevicilerin, hainlerin sinsi heveslerini kursaklarında bıraktınız. Hiçbir madalya bu onur kadar alnınızda parlamayacak.” cümleleriyle gazilere olan minnet duygusunu ifade etti. Vali Yerlikaya, “Rabbim, milletimize bir daha böyle meşum hadiseler yaşatmasın. Şehitlerimizin şahadetleri kabul, gazanız makbul olsun.” dedi.

“Birlik ve Beraberliğimiz Daim Olsun”

Türkiye’nin İslam dininin son kalesi olduğunu belirten Vali Yerlikaya, “Bizler mukaddes emanetin mirasçılarıyız. Hakkın ve hakikatin yılmaz bekçileriyiz. Kim ne derse desin, kim ne yaparsa yapsın şehadet parmağı olan, minarelerimizde ezanlarımız susmayacak. Bu son kale düşmeyecek. Rengini şehitlerimizin kanından alan bu ay yıldızlı bayrak inmeyecek. Allah’ın izni ve inayetiyle bu sözlerin lafta kalmadığını bir kez daha bütün dünyaya göstermiş oldunuz.” ifadelerini kullandıktan sonra, “Allah şehitlerimizden ve siz kahraman gazilerimizden razı olsun, birlik ve beraberliğimizi daim eylesin.” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Vali Yerlikaya konuşmasının ardından Türkiye Cumhuriyeti Devlet Övünç Madalyası ve Beratlarını 15 Temmuz gazilerine takdim etti. Tören, İstanbul Valiliği bahçesinde toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.