Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok’un eşi Gülhan Altınok’un katılımlarıyla Polis Akademisi yerleşkesinde 15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı’nın açılışı yapıldı

15 Temmuz hain darbe girişimi esnasında şehit düşen polislerin aziz hatıraları ve İzmir Adliyesine gerçekleştirilmek istenen terör saldırısını önlerken şehit düşen Polis Memuru Fethi Sekin’in anısına Polis Akademisi Başkanlığı Gölbaşı yerleşkesinde yer alan hatıra ormanının açılışı yapıldı.

Açılışa Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok’un eşi Gülhan Altınok, Emniyet Genel Müdür Yardımcıları, Orman Genel Müdürlüğü Ağaçlandırma Daire Başkanı İbrahim Yüzer, Ankara Orman Bölge Müdürü Mustafa Özkaya, Daire Başkanları, şehit ailelerinin yakınları ve çok sayıda polis teşkilatı personeli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından protokol konuşmalarına geçildi.

Gülhan Altınok açılışta yaptığı konuşmada, “Şehitlerimiz için ne söylense ne yapılsa az gelir. Kayıplarımızın acısı büyük. Ancak acılar paylaştıkça azalır.” dedi.

“Acılar onların canlarını ortaya koyduğu vatana, emanetlerine sahip çıkarak azalır. İşte burada şehitlerimizi bağrında saklayan kutsal topraklarımızı daha da değerli kılacak fidanlarla bezerken rütbelerin en yükseğine sahip, sevgili Peygamberimize komşu olmuş şehitlerimizi anmak için toplandık.” diyen Altınok konuşmasının devamında şunları kaydetti:

“ ‘Ormansız bir yurt, vatan değildir.’ sözüyle ormanlara vermemiz gereken önemi çok güzel bir şekilde ifade eden Büyük Önder Atatürk’ün işaret ettiği gibi hem orman varlığımıza katkı sağlamak hem de şehitlerimizi ve şehadetlerine sebep olan 15 Temmuz hain darbe girişimini unutturmamak adına bu hatıra ormanını hazırladık. Öylesine güzel insanlar ki şehadetlerinin ardından bile hayırlara vesile olmaya devam ediyorlar. Ruhları şad olsun.”

Ankara Orman Bölge Müdürü Mustafa Özkaya ise yaptığı konuşmada, “Hem bu bölgede hem de Türkiye genelinde bugüne kadar şehit olmuş tüm şehitlerimizi şükran ve minnetle anıyor, hatıralarını yâd ediyorum. Emniyet güçlerimiz ülkemizin her metrekaresini canı pahasına korurken düşmana bir metre toprağı vermezken biz de ülkemizin daha da güzel olması için çalışıyoruz. Şehitlerimizin bu vatan için millet için canları pahasına yaptıkları fedakârlıklar için ne kadar fidan diksek eksik kalır.” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından şehitlerimizin ruhu için Kuran-ı Kerim okundu ve şehit polislerin isimlerinin verildiği fidanlar dikildi.

Açılış öğle yemeği ikramıyla sona erdi.

Orman Genel Müdürlüğü ile koordineli olarak hazırlanan 15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı toplamda 5 bin 500 m2 alanda çam ve ladin ağaçlarından 400 fidanın dikilmesi ile oluştu 

www.ulusalses.com-ÖZEL HABER* Halis KAHRAMAN