2009 yılında Yozgat’ın Sorgun ilçesi Burunören köyünde  M.Ş. isimli bir erkek çocuğunu rızası dışında ormanlık alana götürerek darp edip cinsel istismarda bulunan Kırmızı Bülten İle 194 ülkede aranan  A.Ş. isimli şahıs Fransa’da yakalanarak ülkemize iadesi gerçekleştirildi..

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün konuyla ilgili  yazılı basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı : 

"Emniyet Genel Müdürlüğü İnterpol Europol Daire Başkanlığınca kırmızı bültenle 194 ülkede arattırılan şahsın Fransa’da yakalanarak ülkemize teslim edilmesi sağlandı. 2009 yılında Yozgat’ın Sorgun ilçesi Burunören köyü mevkiinde M.Ş. isimli bir erkek çocuğunu rızası dışında ormanlık alana götürerek darp edip cinsel istismarda bulunan A.Ş. isimli şahıs için “Mağdurun Beden ve Ruh Sağlığını Bozacak Şekilde Çocuğa Cinsel İstismar, Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Bırakma” suçlarından ülkemize iadesi amacıyla 194 ülkede uluslararası seviyede kırmızı bültenle arama kararı çıkartıldı.

194 Ülkede kırmızı bültenle arattırılan şahıs Sağlık Bakanlığında görevli anestezi uzmanı bir doktorun da aralarınla bulunduğu özel bir ekip sayesinde ülkemize teslim edildi. Şahsın Türkiye’ye iadesi 2019 yılında Fransa makamları tarafından kabul edildi ve 09.09.2019 tarihinde A.Ş. isimli şahsın ülkemize getirilmesi için Fransa’ya bir ekip gönderildi. Ancak A.Ş. isimli şahsın Fransa polisinden teslim alınmadan önce kolundaki metal kelepçelerle kendisini ve nezaret eden bir Fransız polisini de tekmelemek suretiyle yaralaması ve İnterpol ekiplerince uçağa bindirilmesinin ardından görevlilerimize sert bir şekilde mukavemet göstermesinden dolayı uçuş güvenliğini etkilememesi amacıyla uçaktan alınarak iade görevi ertelendi.

10.09.2019 tarihinde A.Ş. isimli şahsın teslimi için aralarında Sağlık Bakanlığında görevli anestezi uzmanı bir doktorun da bulunduğu özel bir ekip, şahsı teslim almak üzere Türkiye’den Fransa’ya görevlendirildi.

Bu görev esnasında yüksek riskli şahısların kendisine ve refakat eden personele zarar vermemesi için kumaş ve plastik hammaddeden oluşan İnterpol-Europol Daire Başkanlığınca tasarlanmış olan özel bir kelepçe ve ekipman kullanılarak şahıs 10.09.2019 tarihinde yurda getirildi ve Türk adli makamlarına teslim edildi."

ULUSALSES.COM-**ÖZEL HABER : HALİS KAHRAMAN