Emniyet teşkilatında halen görevli ve kadrosuzluk nedeniyle, bu yıl bir üst rütbeye terfi edemeyen 3000 ek göstergeden maaş alan 3 Yıldızlı (837) 2'inci sınıf Emniyet Müdürü rütbesindeki personele, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 'nun onayı ile 3600 ek gösterge verildi.

Bir üst rütbede yeterli kadro bulunmaması sebebiyle, terfi edemeyen 2'inci sınıf Emniyet Müdürlerine 15 Kasım günü ödenecek maaşları 3600 ek gösterge üzerinden hesaplanarak ödenecek..

Emniyet teşkilatında hali hazırda 2'inci sınıf Emniyet Müdürü rütbesinde bir (1) yıllık zorunlu en az bekleme süresini tamamlayan (955)  2'inci sınıf Emniyet Müdürü hakkında mevcut boş kadro sayısı dikkate alınarak yapılan değerlendirmeler doğrultusunda ; (118)  2'inci sınıf Emniyet Müdürü, 1'inci sınıf Emniyet Müdürü rütbesine terfi ettirildi.

3201 sayılı Emniyet Teşkilatı kanununun 55'inci maddesi'nin 2'inci fıkrası uyarınca, 2'inci sınıf Emniyet Müdürü rütbesinde bir (1) yıllık zorunlu en az bekleme süresini dolduran (837) polis müdürü bir üst rütbede yeterli kadro bulunmaması sebebiyle, kendilerine bir üst rütbeye  terfi eden emsallerine ödenen 3600 ek gösterge, zam ve tazminatların ödenmesi kaydıyla, bulundukları rütbedeki görevlerine devam etmeleri uygun görüldü.    

(Vali- Emniyet Genel Müdürü) Mehmet Aktaş ile (Vali-Bakan Yardımcısı) Muhterem İnce'nin uygun görüş bildirdiği, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 'nun da "OLUR" onayı verdiği 26.10.2019 tarihli rütbe terfi kararında şu ifadeler yer aldı : 

Öte yandan, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, geçtiğmiz günlerde, polislere her seçim öncesi yıllardır Ak parti hükümetleri tarafından vaat edilen 3600 ek gösterge ile ilgili bir soruya,"3600 Ek Gösterge pozitif yaklaşımdır. Bununla ilgili olarak arkadaşlarımız çalışıyorlar. Polis, hemşire, din görevlisi ve öğretmenlerimize bir düzenleme sözkonusu. Ekonomik disiplin içerisinde uygun bir takvime yerleştirilmesi ve meslekler arası dengeler de gözetilerek yapılmasıdır. Bu şekilde bütünsel bir çalışma yapılıyor. Zamanlaması sayın bakan tarafından açı klanacaktır. Cumhurbaşkanımız ifade etmiştir, pozitif yaklaşım aynen sürmektedir." yanıtını vermişti..

3600 EK GÖSTERGE KİMLERİ KAPSAYACAK?

Memur sendikalarınca, 3600 ek gösterge düzenlemesinin tüm kamu personelini kapsayacak şekilde genişletilmesi istenirken, düzenlemeyle öğretmen, polis, hemşire ve din görevlilerinin ek göstergelerinin yükseltilmesi bekleniyor. Düzenlemeden hâlihazırda bu görevlerden emekli olanların da   yararlandırılması öngörülüyor.

Memurların aylık ücretlerinin, emekli aylıklarının ve emekli ikramiyelerinin hesaplanmasında uygulanan bir hesaplama yöntemi olan ek göstergenin yüksek olması, emekli aylığı ve ikramiyesinin yüksek olması anlamına geliyor. Ek gösterge rakamları unvan, hizmet sınıfı ve derecelere göre farklılık gösteriyor.

POLİSLERE 3600 EK GÖSTERGE VERİLMESİ HALİNDE, MAAŞLARI 550 LİRA İLE 825 LİRA ARALIĞINDA ARTIŞ OLACAK  

Emniyet teşkiltında görevli ve emekli  olan yüksek tahsilli polislere, 2016 yılının Mart ayından beri 3000 ek gösterge üzerinden maaş ödeniyor.polislere 3600 ek göstergeden maaş ödenmesi halinde, maaşlarında hizmet yılına ve maaş derecesine göre, 550 lira ile 825 lira aralığında artış olacak.Ayrıca emekli ikramiyelerinde de 35 bin liraya varan oranda bir artış sağlanacak.

Her ne kadar sendikalar, 3600 ek göstergenin, tüm kamu görevlilerini kapsamasını istese de şimdilik görünen dört meslek grubundaki; polis, öğretmen, din görevlisi ve hemşirelerin ek göstergeleri yükseltilecek. Buna göre de 1.2 milyon öğretmen, 280 bin polis, 115 bin hemşire ve 125 bin din görevlisi olmak üzere; 1.6 milyon memur düzenlemeden yararlanacak. Düzenleme, meslek gruplarına göre farklılık göstermeyecek, bu meslekleri kapsayan tek bir düzeleme yapılarak, ek gösterge yükseltilecek.

Böylece memurların ek gösterge cetveli yeniden belirlenecek. Bu da hem görev ücretine hem de emekli maaşına olumlu yansıyacak. Ayrıca yeni gösterge ile kamuda yükselmenin önü de açılmış olacak. Düzenleme Meclis’ten çıkıp, uygulamaya girdiğinde de emeklilikte alınacak ikramiye ve maaşa yüzde 20 artış olarak yansıyacak.

ULUSALSES.COM-**ÖZEL HABER - HALİS KAHRAMAN