Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, " 3600 ek gösterge konusu bekletilmemeli, hemen verilmeli..3600 konusunda sadece belli meslekleri gözetmek değil, bütün meslekleri içeren bir çerçeve alınmalı.." dedi



 3600 EK GÖSTERGE KONUSU bekletİlmemelİ

Genel Başkan Ali Yalçın, toplu sözleşmede masadaki konulardan birinin 3600 ek gösterge olduğunu belirterek, “Ek gösterge statüsünde bir bozulma var. Bu bozulmanın tamir edilmesi gerekiyor. Milli Eğitim Bakanı’nın, vizyon belgesinin açıklandığı süreçte ek göstergeye ilişkin müjde olacağına yönelik kurduğu cümle beklentiyi daha da artırdı.

24 Kasım Öğretmenler Günü’nde bu müjde gelmedi. 3600 ek gösterge konusu bekletilmemeli, hemen verilmeli. 3600 konusunda sadece belli meslekleri gözetmek değil, bütün meslekleri içeren bir çerçeve alınmalı..”
diye konuştu.

‘SABİT GELİRLİLERİN ALIM GÜCÜNDE SIKINTI YAŞANIYOR’

Sendika olarak bu güne kadar 4 toplu sözleşme dönemi yaşadıklarını belirten Ali Yalçın, bunların 3’ünde mutabakat sağlandığına dikkati çekti.

Bu sözleşmelerde önemli kazanımlar sağladıklarını ifade eden Yalçın, şöyle devam etti:
“2019 Ağustos ayında 5’inci dönem toplu sözleşme dönemi yaşanacak. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçişle birlikte oluşan boşluklara dikkat çekiyorum. 4688 sayılı yasanın güncellenerek toplu sözleşmeye uygun hale gelmesi gerekiyor.

Hükümet yetkilileri ile görüşmelere başladık. Hedeflenen enflasyonla gerçekleşen enflasyon arasında isabet oranında haksızlık var. Enflasyon, kur operasyonları nedeniyle yerinden oynadı. Bu nedenle etiketler yükseldi. Doların düşmesiyle etiketler düşmedi, yerinde kaldı.. 

Biz sabit gelirlilerin alım gücünde sıkıntı yaşanıyor. Beklentimiz bu kayıpların telafi edilmesi, 2019 Ocakta enflasyon farkı verilecek. Ancak o zaman gelene kadar enflasyon farkının yüksek çıkması nedeniyle gelir kaybımızın telafi edilmesi gerekiyor.”


ULUSALSES.COM-**HABER : HALİS KAHRAMAN