Polislerin 3600 ek göstergeye kavuşabilmesi için çok mücadele veren meslektaşlarının " Veli Dayı " diye tanıdıkları polis memuru Veli Çakı, ölümünün birinci yıldönümünde meslektaşları tarafından unutulmadı..




Polis ‎Rana Aydemir‎, sosyal medya facebook'ta " POLİS HAKLARINI KORUMA PLATFORMU " sayfasından yaptığı paylaşımda,

" 3600 için uğraşan Veli Dayımızı ölümünün 1.yılında rahmetle anıyoruz.. Allah rahmet eylesin... Bir fatiha suresı okursak iyi olur." ifadelerini kullandı..

Sosyal medyada merhum polis memuru" Veli dayı " hakkında yapılan bazı YORUMLAR ise şöyle sıralandı : 

Sabahattin Usta :
iyi insanlar erken gidiyor.. buna sebep olanlar makam mevki yok ahirette bilesiniz ve cehennem sizler için yanıyor.. ha tabi inancınız Varsa...!!!!!!

Aliosman Daşdelen :
Veli hem kendini .Hem aileni .Hem bizleri üzdün.İnşALLAH yerinde huzurlusundur.

Oğuz Bostanci : üzülmeyin.. yokluğu üzerimizde eksiklik yaratabilir ama sonuçta o dünya hayatını tamammladı.. mekanı cennet olsun.

Batuan Kayaalp :
Allah'ım rahmetini etsin İnşallah.Hiç kuşkusuz polislerin hakkı olan 3600'ü vermek yerine başkanlık sevdasına düşenleri tarih yazmaktadır..!

Ahmet Tıraş : Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun

Ramazan Demir : Ah veli dayı ah. Kimler seni çileden çıkardı. Kimler seni çıkılmaz sokaklara gönderdi. Hepsinden hesap sorulacağı adalet terazisinin şaşmayacağı yerdesin. Allah günahlarını affetsin.. sana rahmeti ile muamele etsin..

Özcan Özen : Amin

Ahmet Yıldız : Allah rahmet eylesin.

Özcan Özen  : Allah rahmet etsin.. bu adaletsizlik karşısında çok ugraştı rahmetli Veli dayı ama onada gücü ve sabri yetmedi maalesef..


Yaklaşık 8 yıldır Trabzon’da görev yapan 51 yaşındaki Veli Çakı, geçen yıl 16 Mart sabah saatlerinde Pelitli Mahallesi’ndeki evinde kahvaltı yaparken belirlenemeyen bir nedenle beylik tabancasıyla eşi 51 yaşındaki Gönül, 18 yaşındaki kızı Tansu Tenay ve oğlu 26 yaşındaki Çağatay Çakı’ya kurşun yağdırmış, ardından da başına dayadığı tabancayı ateşleyerek intihar etmişti.

Veli Çakı ile kızı Tansu Tenay Çakı olay yerinde yaşamını yitirmiş,yaralı olarak hastaneye kaldırılan Gönül Çakı da hastanede  hayatını kaybetmişti.

www.ulusalses.com-ÖZEL HABER- Halis KAHRAMAN