Kütahya’da rutin trafik denetimi yapan polisler, daha önce 3 kez alkollü araç kullanmaktan dolayı ehliyetine el konulan sürücüye 6 bin TL para cezası kesti.

Ayakta durmakta güçlük çeken alkollü sürücü, önce yolcu koltuğuna oturdu ardından da araçtan inmek istemeyip görevli trafik polislerine trafik eğitimi vermeye kalkıştı..




Olay, Sultanbağı Mahallesi tarihi Hisar Kalesi girişinde meydana geldi. Rutin alkol denetimi için hisar girişine giden Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğüne bağlı trafik polisleri kaleden merkez istikametine gelen hafif ticari aracı durdurmak istedi. Polisi fark eden sürücü H.A. biraz geride aracını durdurup, araca yaklaşan polislere aldırış etmeden yan koltuğa oturdu. Durumu gören trafik polisleri aracın başına geldiğinde sürücünün tek başına yolcu koltuğunda buldu. Araçtan inmeyi reddeden H.A. daha sonra elindeki alkol kutusu ile araçtan indi.

POLİSE DERS VERMEYE KALKTI

Sürücü olduğunu kabul etmeyen ve daha önce 3 kez alkollü araç kullanmaktan ehliyetine 2 yıl el konulduğu öğrenilen H.A., alkol metreyi üflemeyi kabul etmeyerek yüksek mühendis olduğunu söyleyip trafik polislerine, polislik ve trafik cezaları hakkında ekiplere ders vermeye kalkıştı..

Polislerin ekip otosuna davet ettikleri alkollü sürücü polislerin yaptıkları işlemlere karışarak elindeki alkol kutusuyla alkol almaya devam etti. Trafik polisleri tarafından yaklaşık 6 bin TL para cezası kesilen sürücü, devlete ve cumhurbaşkanı hakkında olumsuz konuşmaları nedeniyle hastanedeki sağlık kontrolünün ardından polis merkezine götürüldü.  


ULUSALSES.COM