EDİRNE'de, Yunanistan'dan Meriç nehri üzerinden botla getirdikleri 55 kilo uyuşturucu maddesi 'skunk' ile yakalanarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

Edirne Jandarma Komutanlığı ekipleri, Yunanistan'dan Meriç Nehri üzerinden botla uyuşturucu getirileceği bilgisi üzerine harekete geçti. Yunanistan sınırındaki Doyran Köyü'ne 2 otomobille gelen 3 şüpheliyi takibe alan jandarma ekipleri, uyuşturucu bulunan paketleri aldıktan sonra İstanbul'a gitmek için yola çıkan 2 otomobili durdurmak istedi. Ekiplerin 'dur' ihtarına uymayıp kaçan şüphelilerle jandarma arasında uzun süreli kovalamaca yaşanırken, araçları bırakıp yaya olarak kaçan Faik D. Aydın Y. ve Bektaş B. gözaltına alındı. Attıkları paketlerde ise 55 kilo 'yeni nesil zehir' olarak bilinen kimyasal madde karışımıyla elde edilen skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Edirne Jandarma Komutanlığı'nda ifadeleri alınan şüpheliler işlemlerinin ardından dün Edirne Adliyesi'ne sevk edildi. Savcılık sorgularının ardından mahkemeye sevk edilen şüpheliler, 'uluslararası uyuşturucu ticareti' suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine konuldu.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.