Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin  yaklaşık 5.3 milyon kamu görevlisinin için başlattığı anket  sona erdi.. Ankete 650 bin kamu görevlisi katıldı.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile başlatılan çalışma kapsamında, kamu çalışanlarına ilk kez uygulanan ankette 137 soru yöneltildi..

Memurlara, *"Yaptığım işin karşılığı olan ücreti alıyorum",*"Kurumda adaletli bir ücretlendirme sistemi olduğunu düşünüyorum" sorularına katılımcılardan "katılmıyorum", "kesinlikle katılmıyorum", "katılıyorum" gibi cevaplar vermeleri istendi.

ADALETLİ ÜCRET SİSTEMİ İÇİN DE ÖNERİ ALINIYOR 

Kamu çalışanlarından ayrıca adaletli bir ücretlendirme sistemi için önerileri de alındı. Bu öneriler arasında, "Performansa göre ücretlendirme", "unvan bazlı ücretlendirme", "fazla mesainin düzenlenmesi", "merkez ve taşra arası ücret farkının giderilmesi", "hizmet sınıfları arasındaki ücret farkının giderilmesi", "eğitim düzeyine göre ücretlendirme" gibi seçenekler yer aldı..

Anket ile memurların kurumları, eğitim düzeyleri, istihdam türü, yöneticilik deneyimleri ve çalışma süreleri belirlendi..

Ankette, kamu personelinin "gelişime açık yanlarının belirlenmesi", "önerilerin alınması", "zayıf noktalarının tespit edilmesi", "sağlıklı bir kamu personel envanterin ortaya konulması" amaçlandı.

ULUSALSES.COM