Emniyet Genel Müdürlüğü, 67 Ayrı Suçtan Aranan Şahısın ÖZEL EKİP sayesinde yakalandığını yazılı basın açıklaması ile kamuoyuna duyurdu..




Emniyet Genel Müdürlüğü'nün konu ile ilgili olarak basın açıklaması'nda şu ifadeler yer aldı :

" Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığımızca suçların önlenmesi ve işlenen suçlarla mücadele kapsamında yapılan analiz çalışması neticesinde; Vatandaşlarımızı telefon ile arayarak, Ülkemizin farklı üniversitelerinde Profesör veya Doçent olarak çalıştığını, üniversitede okutman kadrosu açıldığını beyan edip yardımcı olacağını söyleyerek, 16 değişik hesap numarasına ve farklı 13 telefon numarasına “cebe havale gönderme işlemi” yaptırmak suretiyle 100’den fazla kişiyi dolandıran şahsın yakalanmasına yönelik olarak Asayiş Dairesi Başkanlığımız ve Samsun Emniyet Müdürlüğü tarafından özel ekip kuruldu.

Şahsın yakalanmamak amacıyla iller arasında sık sık yer değiştirdiği, kaldığı illerde kiraladığı ikametlerin sahiplerine kendisini öğretmen olarak tanıtarak güven oluşturduğu, başkasına ait kimlik kartı kullandığı, mağdurların gönderdiği paraları bankadan çekme esnasında kameralardan tespit edilmemek için peruk taktığı tespit edildi.

Yapılan çalışmalar neticesinde, 15 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezası ile 130.000 TL para cezası bulunan ve 67 ayrı suçtan arandığı tespit edilen M.Y. isimli şüpheli şahıs 25.03.2019 tarihinde mağdurlar tarafından gönderilen parayı çekmek istediği esnada Sivas ilinde yakalandı ve çıkarıldığı adli makamlarca tutuklandı.

Türk Polis Teşkilatı olarak; ülkemizin ve vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği için vatandaşlarımızı mağdur ederek maddi menfaat temin eden bu tür şahıs veya şahıslar ve benzeri yasadışı oluşumlarla mücadelemizi evrensel hukuk ilkeleri, insani değerler ve hukukun üstünlüğü prensibine uygun olarak yasal görev sınırları içerisindeki yetki ve sorumluluklarımıza bağlı kalarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tavizsiz bir şekilde sürdürmeye devam edeceğimizi ;

​Kamuoyuna saygıyla duyururuz.​​​​ "


ULUSALSES.COM-**ÖZEL HABER : HALİS KAHRAMAN