Hani sağlık reformu yapılmıştı..Acil,engelli ve yaşlı hastalar, muayene kuyruğunda uzun süre beklemeyecekti..

Balıkesir Bandırma Devlet Hastanesinde 90 yaşındaki hasta ,65 yaş üstü hastalara öncelik sırası olmasına rağmen, bugün ancak 17 hastanın muayenesinin ardından 45 dakika muayene sırası bekletildikten sonra doktora muayene oldu.


Bandırma Devlet Hastanesi Dahiliye polikliniğine bugün muayene olmak için gelen 90 yaşındaki Emine D.isimli hasta, 65 yaş üstü hastalara öncelik sırası olmasına rağmen, poliklinik kapısında 45 dakika muayene sırası bekledi.Poliklinikte 17 hastanın muayenesinin ardından, sırası gelince doktora muayene oldu.

Bu olumsuz duruma isyan eden hasta yakını Polis emeklisi Halis Kahraman, 90 yaşındaki kayınvalidesini doktora muayeneye getirdiğini, muayene başvuru işlemleri yapılırken önceliğe sahip durumlarını belirterek, istisna olarak 65 yaş üzeri hasta olarak sıra aldıklarını belirterek, "Hastayı muayene edecek olan doktora hastanın 90 yaşında olduğunu, hastanın kendisine öncelik tanınarak muayene edilmesini bildirdim.Doktor hastanın sırası gelince, muayeneye alınacağını bana bildirdi.

Ben ve hasta tam 45 dakika muayene sırası bekledik.Doktor, 17 hastayı muayene ettikten sonra, hastayı muayene etti. Bu nasıl garip bir uygulama..65 yaşındaki hasta ile 90 yaşındaki hasta aynı kefeye konularak, dakikalarca muayene sırasında bekletiliyor.

Hastanelerdeki bilgisayarlı otomasyon sistemiyle, hastanın doğum tarihi baz alınarak, 65 yaş üstü hastalar da, kendi aralarında yaş kriterine göre, sıralamaya konulmalıdır.

Eğer böyle bir sıralama olsaydı, 90 yaşındaki hastamız 45 dakika kadar uzun bir süre beklemez, hemen muayene olurdu.

Bu olumsuzluğu, Başbakanlık BİMER aracılığıyla, Sağlık Bakanlığına da bildirdim.

Poliklinik önlerinde hastaların sıra beklerken yaşadığı olumsuzlukları bertaraf etmek ve daha konforlu bekleyiş sağlayabilmek için Sağlık Bakanlığı 65 yaş üstü hastalar için yaş kriterini baz alarak, poliklinik sıralaması için bir düzenleme yapar ise, yaşlı hastaların mağduriyeti ortadan kalkacaktır. Umarım, Sağlık Bakanlığı bu önerimi dikkate alarak, gereğini yapacaktır.."
dedi 


www.ulusalses.com-ÖZEL HABER- Murat AYDIN