Türkiye Gazetesi'nin " Anlat derdini Feridun Ağabey'e " isimli köşesinde " 90 yaşındaki hastamı 45 dakika sırada beklettiler..” başlığıyla bir okur mektubu yayımlandı.

Gazete okur'larından gelen istek,öneri ve şikayet içeren mektupların yayımlandığı yazar'ın bugünkü (20 Eylül 2017 ) köşesinde Balıkesir Bandırma'dan  gazete okuru Halis Kahraman'ın mektubuna yer verildi
.  

Türkiye Gazetesi Okur'u Halis Kahraman'ın mektubu'nda şu ifadeler yer aldı :

 “90 yaşındaki hastamı 45 dakika sırada beklettiler”

“Feridun Ağabey, Balıkesir Bandırma Devlet Hastanesi (Dâhiliye-2) polikliniğine 6 Eylül günü hasta olan 90 yaşındaki kayınvalidemi muayene için götürdüm.

Hastayı muayene edecek olan doktora, hastanın 90 yaşında olduğunu, kendisine 65 yaş üstü önceliği tanınarak, muayene edilmesini istedim. Ancak, doktor hastanın sırası gelince, muayeneye alınacağını bana bildirerek, bu isteğimi reddetti.

Ben ve hasta tam 45 dakika muayene sırası bekledik. Doktor, 17 hastayı muayene ettikten sonra, sırası gelince hastayı muayene etti.

Hastanede 65 yaşındaki hasta ile 90 yaşındaki hasta aynı kefeye konularak, dakikalarca muayene sırasında bekletilmesi beni hayli üzdü.

Hastanelerdeki bilgisayarlı otomasyon sistemiyle, hastanın doğum tarihi baz alınarak, 65 yaş üstü hastalar da, kendi aralarında yaş kriterine göre, sıralamaya konulsa daha iyi olmaz mı?

Eğer otomasyon sisteminde böyle bir sıralama olsaydı, 90 yaşındaki hasta kayınvalidem 45 dakika kadar uzun bir süre beklemeyecek, hemen muayene olacaktı.

Eğer Bandırma Devlet Hastanesi Başhekimliği, poliklinik önlerinde hastaların sıra beklerken yaşadığı olumsuzlukları bertaraf etmek ve daha konforlu bekleyiş sağlayabilmek için otomasyon sistemi sayesinde 65 yaş üstü hastalar için yaş kriterini baz alarak, poliklinik sıralaması için bir düzenleme yapar ise, yaşlı hastaların mağduriyeti ortadan kalkacaktır.

Bu talebimin başhekimlik tarafından değerlendirilerek, uygulamaya konulmasını ve neticeden kamuoyuna bu konuda bir bilgilendirme yapılmasını teklif ediyorum.

Derdimi yayınlarsanız sevinirim.

Halis Kahraman-Bandırma "


www.ulusalses.com-ÖZEL HABER-Murat AYDIN