CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, 26-29 Ağustos’ta Çanakkale Gelibolu’da düzenleyecekleri kurultay için “CHP’nin değil 80 milyonun etkinliği ” dedi

Bingöl : " Adaletsizliğe uğramış vatandaşlarımızı dinleyerek, uzmanlarla çözüm yolları üretmek istiyoruz..." şeklinde konuştu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun önderliğindeki, dünya sivil eylem tarihine geçen Adalet Yürüşü'nün ardından bu ay sonunda Çanakkale'de “Adalet Kurultayı” düzenlenecek.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, 26-29 Ağustos tarihleri arasında dört gün sürecek Adalet Kurultayı'nın tüm ayrıntılarını anlattı.

“Tıpkı yürüyüş gibi Adalet Kurultayı da CHP etkinliği değil 80 milyonun etkiliği” diyen Bingöl, CHP'nin sadece adaletin her yönünün konuşulacağı kurultay için “lojistik destek sağlayacağını” söyledi.

Katılımcıların Gelibolu'daki kurultay için ayrılan alanda geceleyeceklerini, Kılıçdaroğlu'nun da dört gün boyunca orada olacağını belirten Bingöl, “Genel Başkanımız için çalışma çadırı oluşturuluyor. Günlük çalışmalarını o çadırda yapacak, ayrıca kurultay çalışmalarına da katılacak. Gece ise kurultay alanında karavanda kalacak” dedi.

Bingöl, “Neden Adalet Kurultayı yapmaya gerek duydunuz?” sorusuna “Dağda, taşta adalet arıyoruz” sözüyle yanıt verdi.

Adalet Yürüyüşü'nün ve sonunda yapılan Maltepe mitinginin “Dünya tarihine mal olan görkemli bir etkinlik haline dönüştüğünü” kaydeden Bingöl şöyle konuştu:

“ADALET YÜRÜYÜŞÜ'NE HER KESİMDEN VATANDAŞ KATILDI”

Tekin Bingöl tarihe geçen “Adalet Yürüyüşü” için şöyle dedi: “Sadece CHP'liler değil çok çeşitli dünya görüşünden pek çok insanla birlikte yürüdük, konuştuk.”

“80 MİLYONU BEKLİYORUZ”

“Yürüyüş boyunca vatandaşlarımızla birlikte olduk. Sadece CHP'liler değil çok çeşitli dünya görüşünden pek çok vatandaşımızla birlikte yürüdük. Konuşma fırsatı bulduk. Adalet Kurultayı'yla birlikte adaleti, hukuksuzlukları konuşalım, orada dört gün boyunca adaletsizliğe uğramışları dinleyelim, uzmanlarla soruna çare arayalım istedik. 80 milyon vatandaşımızın yaşadığı değişik hukuksuzlukları dinlemeye, çözüm yolları üretmeye hazırlanıyoruz.”

8 AYRI BAŞLIKTA 8 OTURUM

Bingöl'ün verdiği bilgiye göre; dört günlük kurultayda her gün sabah ve akşam birer oturum yapılıp, farklı alanlardaki adaletsizlikler tartışılacak.

Yaşamda adalet, eğitimde adalet, inançta adalet, medyada adalet, seçimde adalet, geçimde adalet, mahkemede adalet ve devlette adalet” olarak 8 ana başlıktan oluşacak oturumlarda önce vatandaşların yaşadığı mağduriyetler dinlenecek.

Ardından da konunun uzmanları, çözüm yollarını ortaya koyan konuşmalar yapacak.

" BİZ KONUŞMAYCAĞIZ,DİNLEYECEĞİZ.." 

Bingöl, “Biz konuşmayacağız, dinleyeceğiz. Halk ve konunun uzmanları konuşacak. Ardından bize düşen, bu konuşulanları değerlendirmek, raporlamak ve çıkan sonuçları kamuoyuyla paylaşmak olacak dedi.

Ancak etkinlikler sadece bu oturumlardan ibaret değil. Ayrıca bir ‘Adalet Anıtı', ‘Hafıza Sokağı' ve ‘Adalet Kutusu' da olacak. Bingöl ayrıntıları ise şöyle paylaştı:

KÜÇÜK ÇALIŞTAYLAR YAPILACAK

– HAFIZA SOKAĞI:
Türkiye son dönemde pek çok katliam, suikast, saldırı yaşadı. Bunun sonucunda pek çok kişi mağdur oldu. Kurultay alanına kurulacak olan Hafıza Sokağı'yla bu yaşananlar anılacak, mağduriyetler ortaya koyulacak. Kurultaya katılan vatandaşlar da bir bütün olarak yaşanan bu mağduriyetleri görebilecek.

– ADALET ANITI:
Adalet Anıtı kurultay alanında değil Çanakkale'de bir başka alanda kurulacak. Ancak kurultaya katılan vatandaşlarımız isterlerse üzerinde isimleri yazılı olan tuğlalarla bu anıta katkıda bulunabilecek. Ayrıca vatandaşlarımız, kurulacak anıtın projesini de kurultay alanında görebilecek.

– ADALET KUTUSU:
Kurultaya katılan onbinlerce vatandaşımızdan konuşma fırsatı bulamayanlar için de ayrıca bir Adalet Kutusu oluşturduk. Vatandaşlarımız yaşadıkları mağduriyetleri ayrıntılı olarak yazıp bu kutuya atabilecek. Kurultay sonrası buradaki tüm belgeler değerlendirilecek. Kendileriyle irtibata geçmemizi isteyen vatandaşlarımızla irtibata geçilip, sorunlarına birlikte çözüm aranacak.

– FİKRİNİ SÖYLE BÖLÜMÜ: Kurultayın ana oturumlarında konuşma fırsatı bulamayan vatandaşlarımız “Fikrini Söyle” başlığı altında oluşturulacak olan bölümlerde, kendi aralarında da yaşadıkları adaletsizlikleri ve çözüm yollarını tartışabilecek. Ana oturumlar dışında daha detaya inen, sorunların daha derinlemesine tartışıldığı küçük çalıştaylar da yapılacak.

ŞEHİTLERİMİZE SAYGILI OLACAĞIZ..

Kurultayın yapılacağı Gelibolu Yarımadası'nın Türkiye'nin her inançtan, her etnik kökenden şehitlerinin de son ikametgahı olduğunu vurgulayan Bingöl, kurultay çalışmaları sonrasındaki kültürel etkinlerin de buna göre düzenleneceğini söyledi.

Bingöl, “Kurultay çok özel bir yerde gerçekleşiyor. Türkiye'nin farklı coğrafyalarından gelen, farklı inanca, etnik kökene sahip ancak emperyalizme karşı omuz omuza savaşıp şehit düşmüş insanların bulunduğu yerde yapılıyor. Oranın manevi ruhuna uygun hareket edeceğiz, çok dikkatli olacağız. Tüm etkinlikler de buna göre planlanıyor. Türkü, halay yok” dedi.

Kurultay alanının güvenliğini de güvenlik güçlerinin sağlayacağını anlatan Bingöl, CHP gençlik ve kadın kolları ile, il ve ilçe örgütlerinin de güvenlik güçlerine yardımcı olacaklarını vurguladı.

İŞLER KÖTÜYE GİTTİĞİ İÇİN CHP'YE SALDIRIYORLAR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, son dönemde başta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere partiye yönelik Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet üyelerinden gelen sert eleştirileri de değerlendirdi.

AKP'nin bu tavrını “Türkiye'de başta ekonomi olmak üzere işlerin kötü gitmesine” bağlayan Bingöl, şöyle konuştu:

“16 yıllık AKP iktidarının bugün Türkiye'yi getirdiği nokta belli… İşsizlik gençlerde yüzde 20'yi geçmiş, genel işsizlik yüzde 16… Devletin resmi kurumları bile işsizliği yüzde 10'un üzerinde gösteriyor. Türkiye'nin dış politikasının geldiği nokta malum. Ekonomik göstergeler her geçen gün kötüye gidiyor. Fetullahçı Terör Örgütü'nün devletin her kurumuna, en derinine kadar kimler tarafından yerleştirildiğini de herkes biliyor.

“30 AĞUSTOS'U TÜM TÜRKİYE'DE KUTLAYACAĞIZ”

Tekin Bingöl, 29 Ağustos'ta kurultayın biteceğini, Kılıçdaroğlu'nun 30 Ağustos'ta Ankara'daki kutlama törenlerine katılacağını söyledi.

Bingöl, “AKP hükümeti resmi bayramları ya kutlamaktan kaçınıyor ya da olabildiğince içini boşaltmaya çalışıyor. Buna izin vermeyeceğiz..” dedi.

Bingöl : “30 AĞUSTOS'U TÜM TÜRKİYE'DE KUTLAYACAĞIZ..” diyerek şöyle konuştu : 

"Tüm bunları unutturmak için AKP trolleri eliyle CHP'yi terör örgütleriyle ilişkilendirme çabasına giriyorlar. Ancak buna kargalar bile güler. Genel Başkanımız FETÖ'ye karşı ilk günden bu yana gösterdiği dik duruşu hiç bozmadı. CHP örgütleri bu yapıya her zaman mesafeli durdu. Bizim üyelerimiz bu örgütten “F tipi örgüt” diye bahsederken, bunları devlet kademelerine yerleştirenler malum. Biz bu örgütün Türkiye'nin başına bela olacağını söylediğimizde, bizi susturmaya çalışıp, bize saldıranlar, bu örgüt Türkiye'nin başına bela olduktan sonra çareyi yine bize saldırmakta arıyorlar.”


www.ulusalses.com