Çanakkale Eceabat Kocadere kamp alanında 26-29 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen Adalet Kurultayı'na dün katılan polis emeklisi ve gazeteci Halis Kahraman, Kurultay alanına konulan Adalet kutusu'na " Polis ADALET istiyor " başlığıyla kaleme aldığı polislere de jandarma astsubayına verilen 3600 ek göstergenin KHK düzenlemesi ile polislere de verilmesini içeren mektup attı .



Polis emeklisi Halis Kahraman’ın mektubunda şu ifadeler yer aldı
:

" Polis ADALET İstiyor, Hak-Hukuk-Adalet nerede..?

Çanakkale’de düzenlenen ADALET isteyen toplumun her kesiminden mağduriyet yaşayan vatandaşların çağrıldığı Adalet Kurultayı’na ben de kayıtsız kalmadım, bu davete bugün icabet ettim.

Görsel ve yazılı basın da yer alan haberlerden Adalet Kurultayı’nda, ADALET KUTUSU konulacağını, toplumun her kesiminden mağduriyet yaşayan vatandaşların yaşadıkları mağduriyeti yazarak, bu kutuya atacaklarını, bu mağduriyetlerin tasnif edilerek, rapor edilerek ilgili makamlar ile kamuoyunun bilgilerine sunulacağını öğrendim.

Ben de, Emniyet teşkilatında 30 yıl 3 ay çalışarak, yaş haddinden emekli olan bir polis emeklisi olarak, yaşadığım mağduriyeti ilgili makamlar ile kamuoyuna duyurmak istedim.

Polisler emekli olmaları halinde, maaşlarında yarı yarıya yakın bir düşüş yaşanıyor.Geçim sıkıntısı çeken polis emeklileri çalışmak istiyor.Ancak, ülkemizde işsizlik çift haneli rakamlarda olduğundan dolayı, diğer emekliler gibi polis emeklileri de iş bulamamaktadır.

Oysa, Polis emeklilerine hak ettiği emekli maaşı yıllardır verilmemektedir. Eğer, tatmin edici maaş verilmiş olsa, iş aramak zorunda kalmayacaklardır.

İçişleri Bakanlığı bünyesinde, Jandarma Astsubaylar ile polisler omuz omuza görev yapmalarına rağmen, 1995 yılından beri Jandarma Astsubaylara 3600 ek göstergeden maaş ödenmesine karşın, yüksekokul ve üniversite mezunu polislere ise yıllardır 2200 ek göstergeden maaş ödenmiş,2016 Mart ayından beri de 3000 ek gösterge üzerinden maaş ödenmektedir.

Jandarma Astsubay ile Polisler arasındaki 600 puanlık ek gösterge farkı nedeniyle, 40 yıllık hizmeti olan bir polis, her ay 575 lira eksik maaş almaktadır.Her 6 ayda bir memur maaş katsayısının artmasından dolayı da, bu maaş tutarında da artış yaşanmaktadır.

Bu durumda, HAK-HUKUK-ADALET nerede..?

Şimdi soruyorum :

Devlet, kolluk kuvvetleri arasında yani Jandarma ile Polis arasında neden AYRIMCILIK yapıyor..?

Devlet, 40 yıl hizmeti olan bir polis emeklisine her ay neden 575 lira eksik maaş ödeyerek, hak ihlali yapıyor..?

Devlet, “ Eşit işe, eşit ücret “ ilkesi uyarınca, çalışan ve emekli polislere hak ettikleri maaşı ödemeyerek, eşitsizlik, haksızlık ve adaletsizlik yapıyor ?

İlgili makamlardan bu sorularıma yanıt verilmesini sabırsızlıkla bekliyorum.

Ayrıca, Jandarma Astsubaylar ile polisler arasında yaşanan MAAŞ ADALETSİZLİĞİ’nin giderilmesi için çalışan ve emekli polislere TAHSİL FARKI GÖZETİLMEKSİZİN 3600 ek gösterge verilmesine ilişkin Kanun Hükmünde Kararname (KHK) düzenleme yapılmak suretiyle, yaşanan bu eşitsizliğin,haksızlığın,hukuksuzluğun ve adaletsizliğin ivedi giderilmesini talep ediyorum. 27.8.2017

Halis KAHRAMAN
Polis Emeklisi "

Öte yandan,Emekli Emniyet Müdürü Çetin Domaç'ın Çanakkale'de yarın saat 14.30'da gerçekleştirilecek Adalet Kurultayı'ndaki " Polis & Asker " çalıştayına konuşmacı olarak katılacağı, polislerin özlük ve sosyal haklarına ilişkin taleplerini dile getireceği öğrenildi..


www.ulusalses.com-ÖZEL HABER- Murat AYDIN