Adana'da Nisan ayında yapılan denetimlerde, toplam  da 260 bin 768 araç kontrol edildiği, 352 sürücünün de ehliyetine el konulduğu bildirildi.

Adana Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, kentte trafik güvenliğinin arttırılması ve korunması için İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı trafik ekipleri tarafından 2019 yılı Nisan ayı içerisinde toplam 260 bin 768 araç kontrol edildi. Kusurlarından dolayı 2 bin 191 aracın trafikten men edildi, 352 sürücünün de ehliyetine el konuldu.

Alınan tüm önlemlere rağmen Adana'da trafik kurallarına uyulmaması nedeniyle Nisan ayı içerisinde 544'ü maddi hasarlı, 376'sı yaralamalı, 5'i ölümlü olmak üzere toplam 898 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 535 kişi yaralandı, 5 kişi ise hayatını kaybetti.

Kentin trafik güvenliği ve vatandaşların can ve mal güvenliğinin daha etkin sağlanmasına yönelik alınan tedbirlerin aynı kararlılıkla sürdürüldüğü belirtilirken, trafik kazalarının azaltılması için sürücü ve vatandaşlardan daha duyarlı olmaları istendi.


ULUSALSES.COM-**HABER : HALİS KAHRAMAN