Uşak Adliye Sarayı Otoparkına Arabasını Park Eden Avukatlara 10 Yıl Hapis istemiyle dava açıldı.

Uşak Adalet Sarayı’nda, avukatlar ile hakim ve savcıların kullandığı otopark alanları, ayrı ayrı belirlendi. Ancak avukatların sayısal çoğunluğu sebebiyle park alanı zamanla yetersiz kalmaya başladı.

14 Haziran 2016 tarihinde, İddiaya göre, hakim ve savcıların park alanına otomobilini bırakan bir avukatın aracının başsavcısının talimatıyla çekilmesi avukatların tepkilerine sebep oldu.

Otopark sıkıntısına tepki gösteren avukatlar, protesto eylemi gerçekleştirdi.

Otomobillerini park alanı ile adliye önüne çeken avukatlar, araç giriş çıkışına engel oldu. Hukuk kurallarına göre otomobillerinin çekilemeyeceğini ileri süren avukatlar, yalnızca ceza yazılabileceğini belirtti.

Olay sonrası Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı Uşak bürosuna kayıtlı 32 avukat hakkında geçtiğimiz günlerde “Kara ulaşım araçlarını alıkoyma, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlaması ile Uşak 2.Asliye ceza mahkemesine dava açtı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Uşak Baro başkanı avukat Gürcan Sağcan “Uşak Cumhuriyet Başsavcısı meslektaşları olan avukatları 10 yıl hapislerde süründürmek için dava açmaktadır” diyerek tepkisini dile getirdi.

Uşak Barosundan yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Değerli basın;

Uşak Cumhuriyet Baş Savcılığı, tarafımla birlikte Uşak barosuna kayıtlı 32 avukat hakkında 10 yıla kadar hapis istemiyle Kara ulaşım araçlarını alıkoyma, kişiyi hüriyetinden yoksun kılma suçlarını işlediğimiz iddiasıyla Uşak 2.Asliye caza mahkemesinin 2017/459 e. dava açmıştır.

Uşak adliyesi yeni binasına taşındığından itibaren personel ile avukatların birlikte kullandığı otopark yetersiz geldiğinden Uşak barosu tarafından adliye binasının arkasında bulunan boş alanın avukat otoparkı olarak tahsisi istenilmiştir.

14.06.2016 tarihinde duruşmaya yetişmeye çalışan avukat arkadaşımız boş yer bulamadığı için resmi araçlara ayrılan yere aracını park etmek zorunda kalmıştır.

Cumhuriyet Başsavcısının bizzat verdiği talimatla arkadaşımızın aracı yönetmeliğe aykırı bir şekilde çekiciyle otoparktan çektirilmiştir.

Avukatların onurunu kıran bu hukuksuz olayı protesto etmek, basına sesimizi duyurmak amacıyla 16.06.2016 tarihinde baro başkanımız tarafından basın açıklaması yapılmış ve otoparktaki yetersizliği göstermek amacıyla da 32 avukat arkadaşımız araçlarıyla gelip otoparka park ettiğinde araçlarını otoparkın almadığı araçların dışarıda kaldığı basın tarafından da görülmüştür.

08.11.2017 tarihinde Kendilerine otopark tahsis edilmesini isteyen 32 avukat hakkında Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 10 yıl hapis cezası istenirken, Aynı tarihte Kayseri de Kayseri Cumhuriyet başsavcılığının avukatlara tahsis ettiği otoparkın açılışı yapılmaktadır.

Kayseri Cumhuriyet Baş Savcısı meslektaşları olan avukatlara gereken değeri vererek otopark tahsis etmektedir.

Uşak Cumhuriyet Başsavcısı da meslektaşları olan avukatları 10 yıl hapislerde süründürmek için dava açmaktadır.

Kamuoyunun takdirlerine saygıyla sunarım.

Şüpheli Av.Gürcan Sağcan
Uşak Baro Başkanı”