Meral Akşener  bugün sabah kuşağında FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Çalar Saat programına katıldı.Programda İsmail Küçükkaya'nın Türkiye gündemine ilişkin sorularına içtenlikle cevap verdi. 

Meral Akşener, canlı yayında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın " TEOG sınavı kaldırılmalıdır." açıklaması ile ilgili olarak," Bir Cumhurbaşkanı’nın eğitimi olmayan, uzmanı olmayan bir konuda karar vereceği şey değil. TEOG kaldırırsınız MEOG koyarsınız. Neyi hedefliyoruz ? " ifadelerini kullandı 

“EĞİTİM YERLE BİR OLDU”

Mesleği eğitimcilik olan biriyim. Her gelen bakan bir reform adı altında değişiklik yaptı. Bunlar içinde sevdiğim, saydığım insanlar var. Mesela sayın Nimet Hanım’ı... Eğitim de böyle bir şey olmaz. Bir karar verilir ve yol seçilir. Bu iktidar döneminde derslik sayısı arttı. Derslik sayısı arttı ama eğitim yerle bir oldu.

“OTORİTER BİR BABANIN EVİNDE HİSSEDİYORUM”

Ben kendimi otoriter bir babanın evinde gibi hissetmeye başladım. Bir Cumhurbaşkanı’nın eğitimi olmayan, uzmanı olmayan bir konuda karar vereceği şey değil. TEOG kaldırırsınız MEOG koyarsınız. Neyi hedefliyoruz? Zorunlu eğitimi isterseniz 15 yıla çıkarın.

“SORULARI ÇALARSAN, YAPBOZ TAHTASINA ÇEVİRİRSEN”

İmam Hatiplere kaydırmak varsa açık ve net konuşun. Sınıfsal geçirgenlik, sosyal adalet vardı. Gariban çocuk ne yapacak? Çalışan çocukların önünü açmak lazım.

Soruyu çalarsan, yapboz tahtasına çevirirsen eğitim içine fitneyi ekmiş olursunuz.

“BİZİM UMUTLARIMIZ VARDI”

Bir araştırma yapıldı. Sizin ve benim geldiğimiz yerlerden… Bir üçgen çizildi. Kader, Umut, Keder… Bizim umutlarımız vardı. Parasız yatılı okullarda okudum. Siyasete girmesem, Gündoğdu köyünden çıkmış bir Profesör olacaktı. Şimdi insanlar iş bulamıyor, atanamıyor. 18 yaşında kız, bir kuş uçup uçmak istiyorum.

“KRALDAN ÇOK KRALCI”

İnsanlar korktuğu için parti binası bulmakta zorlandık. Kraldan çok kralcı türemiş. Biz MHP'nin devamı olmayacağız.

7 Haziran seçimlerinde ağır bir iftiraya uğradım. Ucunda ölüm de olsa her şeye hazırım. Bir kadın hakim tarafından beraat ettim

“KINALI EL PARTİMİZİN LOGOSU DEĞİL”

Logomuz kınalı el olmayacak. Bu bana ait. Beraber hareket ettiğimiz kadınlarla ortak sembolümüz oldu

“FINDIK YÜZDE YÜZ YETMİŞ ARTMIŞ”

Fındık yüzde yüz yetmiş artmış… Maliyet artmış, fiyat düşmüş. Çok zahmetli bir iş. İnsan istihdamı lazım. Dağlık alanlarda, makine kullanmak zor. Fındık aynı zamanda Giresun, Trabzon, Rize, Ordu gibi illerimizden göçü engelliyor.

“AMERİKA ÖNCE SURİYE’DE İSTİYOR”

Şimdi tecrübemle okumam budur. Barzani 16 Nisan referandumda “evet” için çalıştı. İlk iş paçavra asıldı. Dedim ki ne karşılığında evet dedi. Barzani, Türkiye’deki yönetimin manevi borcu olduğunu biliyor. Amerika önce Suriye’de istiyor, özerklik veya bağımsızlığa yakın bir Kürt devleti kurmak istiyor. Büyük devletlerinin tavrından dolayı erteleyebilir. Biz Türk devletinden çekindikleri için bu işten vazgeçmelerini beklerdik.

“VATANDAŞ TEPKİ GÖSTERMELİ”

Türkiye’de Atatürk’e, Zübeyde Hanım’a, Cumhuriyet değerlerine sövmenin bedeli yok. Bugünün Başbakanı güçlü olmaya başlayınca, kendisine karşı yapılan en küçük eleştirinin karşılığı sert şekilde verildi. Zübeyde Hanım ne yapmış bunlara? Ne yapmış bu kadın? Bunlara vatandaş tepki göstermeli… Sadece klavye başında olmamalı.


www.ulusalses.com-ÖZEL HABER- Halis KAHRAMAN