Emniyet Genel Müdürü Vali Selami Altınok, Antalya'da düzenlenen Siber Suçlar Çalıştayının açılışına katıldı.


 Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığınca 20-24 Kasım 2017 tarihleri arasında Antalya’da “Siber Suçlar Çalıştayı” gerçekleştiriliyor..


Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığının koordinesinde gerçekleştirilmekte olan çalıştayda, siber suçun giderek daha küresel bir sorun haline geldiği son dönemde ülkemizde bu alanda mücadele eden personelin bilgi ve kapasitesinin artırılması hedefleniyor. 

Çalıştayın ilk üç gününde, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), Jandarma Genel Komutanlığı, Bankalar Arası Kart Merkezi (BKM), Türk Hava Yolları, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı, Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü, Cumhuriyet Savcılığı, Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK), Adli Tıp Kurumu, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü, FBI, Facebook, AİRBNB, Erişim Sağlayıcıları Birliği, UBER, IBM, ICAAN, Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM), Türkiye Bankalar Birliği (TBB) ve sahibinden.com, ChainAnalys, Mastercard, Western Union’dan temsiler ve alanlarında uzman diğer katılımcılar sunumlar yapacaklar.

Yapılacak olan sunumlarda; siber suçların soruşturulmasında görülen aksaklıklar, sosyal medya kuruluşları ile işbirliği, siber güvenlik çözümleri, darknet ve suç modelleri, siber tehdit analizi, siber suçlarla mücadelede açık kaynak istihbaratı, gelecek nesil siber suçlar, yeni medya-yeni tehditler, finans sektörüne yönelik yeni nesil saldırılar ve diğer konular ele alınacak.

23-24 Kasım tarihleri arasında Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı merkez ve taşra teşkilatı personelinin katılımıyla Adli Bilişim, Siber Güvenlik, Siber Suçlar Soruşturma ve Siber Suçlar Önleme konularında yaşanan aksaklıklar ve çözüm önerileri detaylı bir şekilde ele alınacak.

Siber Suçların dağılım ve gösterdiği etki alanının genişliği, günlük hayatta artan oranda mağduriyetler yaratması ve bir suç hareketiyle birçok kurban ortaya çıkarması değerlendirildiğinde, Siber Suçlar Çalıştayının siber alandaki suçlarla mücadelede üst düzey fayda sağlayacağı planlanıyor.


www.ulusalses.com-ÖZEL HABER- Halis KAHRAMAN