Kuzey Kıbrıs Ercan hava limanı'nda 30 Haziran akşamı KK 1003 sefer sayılı tarifeli uçağın 8 saat 35 dakika kalkmasını bekleyen mağdur yolcu Mualla K. isimli yolcuya Atlas Global Müşteri hizmetleri komik bir yazılı cevap verdi.



Atlas Global hava yollarına şikayet başvurusu yapan mağdur yolcu Mualla K., müşteri hizmetleri servisinice kendisine iletilen yazılı komik  cevap karşısında şaşkına döndüğünü belirterek, mağduriyetinin giderilmesi için hukuki yollara başvuru yapacağını bildirdi.


Mağdur yolcu Mualla K., Kuzey Kıbrıs Ercan hava limanı'nda 30 Haziran akşamı 8 saat 35 dakika tarifeli uçağın İstanbul Atatürk Hava Limanı'na kalkmasını beklediğini belirterek, hakları olmasına rağmen konaklama ve ulaşım, bilet iade haklarının göz göre göre yerine getirilmediğini öne sürerel, Atlas Global hava 
yollarına dilekçe ile başvuru yaparak,yaşanan bu mağduriyetin giderilmesi adına 250 €  avro tazminat ile bilet ücretlerinin kendisine iadesini talep etti. 



Atlas Global hava yollarına başvuru yapan mağdur yolcu Mualla K.'ya müşteri hizmetleri servisinden yazılı verilen yanıtta şu ifadeler yer aldı : 


" Sayın Mualla K.

Öncelikle havayolumuzu tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.

Sizleri biletiniz de yer alan ''053. ....90 15'' iletişim numarasından aramış ancak ulaşamamış bulunmaktayız.

Mail yoluyla iletmiş olduğunuz görüşleriniz tarafımıza ulaşmış olup, konu ile ilgili bilgilendirmemizi aşağıda tarafınıza sunmak isteriz.

İnisiyatifimizin dışında olan bu gecikmeleri ön görmek maalesef her zaman mümkün olamamaktadır. Ancak önceden tahmin edilebilen hava koşullarından kaynaklı ve yetkili otoritelerden tarafımıza erken bildirilen gecikme veya iptaller, ilgili seferin yolcularının rezervasyon kayıtlarında bulunan cep telefonlarına sms yoluyla bildirilmektedir. Tarifeli kalkış saatine yakın oluşabilen gecikmeler ise yolculara havalimanında bildirilmektedir.

Tarafımıza aktardığınız konu ile ilgili hassasiyetinizi anlayışla karşılar, havayolu olarak yaşanan gecikme nedeniyle üzüntülerimizi belirtmek isteriz.

Siz değerli yolcularımızın olumlu ve olumsuz paylaşımları doğrultusunda çalışmalarımızın devam ettiğini bilgilerinize sunar, anlayışınız için teşekkür ederiz."





Mağdur yolcu Mualla K.'nın başvuru dilekçesi'nde ise, şu ifadeler yer almıştı : 

"
ATLAS GLOBAL GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE

 30.06.2018 tarihindeki Kuzey Kıbrıs Ercan-İstanbul Atatürk saat 20:30 uçuşunda NO: OG 211834,Time : 23.05, koltuk no : 8E ) uçuş yapan yolcunuzum.

Malumunuz olduğu üzere, uçağımız önce  saat 22:05 sonrasında  saat 23:05’e ertelenmiş olup, en son 01.07.2018  günü  saat 02:40’a kadar rötar uzamıştır. Uçak ise alandan saat 03.05 itibariyle ayrılarak İstanbul'a uçuşa hareket etmiştir. 

Toplamda havalimanına erken geldiğimiz 2 saati de hesaba katarsak eşim ile birlikte 8 saati aşkın süre havalimanında uykusuz kalarak süründük, mağdur edildik.. 


Havalimanındaki Atlas Global yetkilileri hakkımız olmasına rağmen ; konaklama ve ulaşım, bilet iade haklarımız gibi hiç bir hakkımızı yerine getirmeyerek göz göre göre mağdur etmiştir. 

Atlas global çağrı merkezi hiç bir çağrıya anlamlı bir yönlendirme yapmayıp, çözüm önerisinde bulunmamıştır. 

Aynı uçuştaki yolculara kimisine  saat 22:05 kimisine ise saat 23:05 olacak şekilde farklı biletlemeler de mevcuttur.

Bu yaşanan mağduriyet ile ilgili elimizde görsel yazılı bütün belgeler mevcuttur. İstenildiği takdirde paylaşılacaktır.

Uçak yolcularınızın  yaşadığı mağduriyete  medya’da “ Ulusalses.com “ isimli internet haber sitesinde “Atlas Jet yolcuları Kıbrıs'da mağdur oldu” başlığı ile  yer verilmiş olup, bu mağduriyet ayrıca kamuoyuna haber olarak da duyurulmuştur.

 Haber linki : “http://www.ulusalses.com/gundem/atlas-jet-yolculari-kibris-da-magdur-oldu-h487727.html “

Bu yaşanan mağduriyetin giderilmesi adına 250 € avro tazminatımı, bilet ücret iademi ve İstanbul Atatürk Hava Limanı’ndan sabah saat 05.00 sıralarında ayrıldığımdan  ve toplu ulaşım araçları faal olmadığından dolayı İstanbul’daki ikamet adresime taksi ile ulaşım bedelini talep ediyorum.

Aksi takdirde, hukuki yollara başvuru yapacağımı bildiriyorum. 

Gereğinin yapılmasını ve neticeden tarafıma ivedilikle yazılı yanıt verilmesini rica ederim."



ULUSALSES.COM-
**ÖZEL HABER