TEMÜD-DER Genel Başkanı İsmail Çalışkan, AYM'de bugün yapılan duruşmada, tüm polislere tahsil farkı gözetmeksizin 3600 ek gösterge verilmesinin yasalaştırılmasını istedi.



Türkiye Emekli Emniyet Müdürleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TEMÜD-DER) Genel Başkanı
İsmail Çalışkan, Anayasa Mahkemesi'nde (AYM) bugün (13 Aralık Çarşamba günü) yapılan polislere verilen 3000 ek göstergenin iptali istemiyle açılan davanın duruşmasında, tüm polislere tahsil farkı gözetmeksizin 3600 ek gösterge verilmesinin yasalaştırılmasını istedi.


Genel Başkan Çalışkan'ın ULUSALSES Haber Müdürü Halis Kahraman'a ilettiği, AYM duruşmasında sözlü olarak yaptığı savunmanın sonuç bölümünde şu ifadeler yer aldı :

" ANAYASA MAHKEMESİ BAŞKANLIĞINA YAPILAN SUNUMUN SONUÇ BÖLÜMÜ ;

-Jandarma teşkilatındaki polis memuru karşılığı Astsubaylar için yüksek öğrenimli şartı da aranmaksızın 1995’den itibaren 3600 ek gösterge öngörülmüştür.

● İki teşkilat arasında görevin yerine getirildiği alan ve çalışılan teşkilat dışında, yetki ve sorumluluklar açısından da farklılık bulunmazken; 1. dereceye gelmiş yüksek öğrenimli olmayan astsubaylara 3600 ek gösterge ve buna ait maaş ve emeklilik hakları sağlanırken, 1. dereceye gelmiş yüksek öğrenimli polislere 3000 ek gösterge ve buna ait maaş ve emeklilik haklarının sağlanması, adil olmayan ve hakkaniyetle bağdaşmayan sonuçlara yol açmaktadır.

● Bu itibarla iptali istenen düzenleme, Anayasa’ya aykırı olduğundan iptal edilerek, adalet ve hakkaniyet ilkelerinin gereği Polis Memurlarına da tahsil farkı gözetmeksizin 3600 ek gösterge verilmesinin yasalaştırılması ve iptalden dolayı yasal boşluğun doğmaması için yasa koyucuya yasal düzenleme yapmasına yeterli sürenin verilmesi gerektiği takdirlerinize sunulur.

Yüce Mahkeme Başkan ve Üyelerine saygılarımızı sunarız.

İsmail ÇALIŞKAN
Türkiye Emekli Emniyet Müdürleri
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TEMÜD-DER)
Genel Başkanı "

Genel Başkan Çalışkan'ın polislerin ek gösterge davası ile ilgili bilgilendirme açıklamasında şu ifadeler yer aldı :

" Anayasa Mahkemesine yapılan başvuru esastan görüşülmek üzere kabul edilmiştir.

Mahkeme tarafların sözlü ve yazılı açıklamalarını bugün (13.12.2017) dinledi, Anayasa Mahkemesinin bütün üyeleri Mahkemede gündeme getirilen konuları ve mahkemeye sunulan dosyaları önümüzdeki günlerde her bir üye inceledikten sonra sonuçlar RESMİ GAZETE' de yayınlanacaktır.

Esastan görüşülen davalarda RESMİ GAZETE dışında her hangi bir yerde bilgi alınması söz konusu değildir.

Bu konuda Sosyal Medyada dolaşan bilgilere Meslektaşlarımız itibar etmesinler."


www.ulusalses.com-ÖZEL HABER-
Halis KAHRAMAN