Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Servis araçlarıyla ilgili üç bakanlık çalışma yapıyoruz. Bu hafta sonuna kadar çalışma bitecek. Mevcut yönetmelik yeterli aksaklıkları gözden geçiriyoruz. Araç ve sürücülerin kriterleri sağlaması gerekiyor. Daha sonra gerekirse yeni düzenleme yapılacak. Şartları taşımayan araçlar trafikten men edilecek. Affı yok.."dedi.

Şartları taşımayan araçların trafikten men edileceğini belirten Bakan Arslan şöyle konuştu :

" Düzenlemede bir eksiklik varsa, yasa çıkarılması gerekiyorsa çıkarmak gerek. Servis aracı olarak kullanılacak aracın kendisinin şartları yerini getiriyor olması lazım, herhangi bir minibüs aracı alayım servis yapayım olmaz. İkincisi aracı kullanacak olan servis sürücüsünün birtakım psikoteknik, sürüş teknikleri, öğrencilerle iletişim gibi konularda iyi olması gerekiyor. Hostesler de buna dahil.

DENETİMLER SIKILAŞTIRILACAK

Servis aracında çocuk istismarı, uyuşturucu davalarında afla çıkmış olsa bile onların servis şoförlüğü yapma yetkisi verilmeyecek. Polis, jandarma neleri denetleyecek, bunlara çalışıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığımızla, okul aile birliği ve velilerimizle çalışıyoruz. Bu haftasonuna kadar bu çalışma bitecek. En önemlisi, denetimde eksiliğin olmaması. İstediğiniz kadar kural koyun, yeterli denetimi yapamıyorsanız olmaz. Bu iş çok önemli bir alan.Denetimler çok daha sıkılaştırılacak. İdare edilmeyecek, tolerans yapılmayacak.Af yok. "


www.ulusalses.com-Haber : Halis KAHRAMAN