İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımlarıyla Ankara'da Çarşı ve Mahalle Bekçileri için yemin töreni düzenlendi.

Ankara Hasan Doğan Stadyumu'nda düzenlenen Çarşı ve Mahalle Bekçileri Yemin Törenine, Emniyet Genel Müdür Vekili Erhan Gülveren, Ankara Valisi Ercan Topaca, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, Özel Harekat Başkanı Selami Türker, Özel Güvenlik Denetleme Başkanı Suat Çelik, Teftiş Kurulu Başkanı Fenni Gürsel, Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak Genel Müdür Yardımcıları, Daire Başkanları ve bekçilerin aileleri katıldı.







780 bin kilometrekare vatan toprağının her santimetrekaresine dört elle sarıldıklarını belirten İçişleri Bakanı Soylu törende yaptığı konuşmada, “Kürt-Türk demedik. Alevi-sünni demedik. Sağcı-solcu demedik. Türkiye Cumhuriyeti nüfus kağıdı taşıyan herkesi kardeşimiz bildik ve kucakladık, hizmet verdik. Atamızdan, anamızdan, babamızdan, ailemizden, komşumuzdan, ahbap ve yarenlerimizden hep böyle gördük. Şimdi ülkemin Doğusunda, Güneydoğusunda huzur var. Gece yarılarına kadar insanlar sokaklarda rahat ve huzur içinde geziyorlar.”

Bakan Soylu çarşı ve mahalle bekçilerine hitaben, “Gençler, bu emaneti teslim almaya hazır mısınız? Geceleyin boş sokakları, çoluk çocuğun rızkı için sabaha karşı vardiyadan dönen bir babanın, kadının, nöbetten gelen bir hemşirenin, doktorun canını korumaya hazır mısınız? Bir esnafın dükkanını, okuldan dönen çocukları, vatandaşın dişiyle tırnağıyla kazandığı malını korumaya hazır mısınız? Ben size desem ki “Evlatlar Kato dağında, 2 bin 850 metre rakımda dalgalanan bir bayrak var. O bayrak bizim bayrağımızdır, o toprak bizim toprağımızdır” onu korumaya hazır mısınız?” sorularını sordu ve bekçilerden, “Hazırız” yanıtını aldı.

Bekçilerin ailelerine ve kendilerine eğitim veren personele teşekkür eden Soylu, bekçilere rehberlerinin hukuk ve vicdan olması gerektiğini söyledi.




Emniyet Genel Müdür Vekili Erhan Gülveren ise törende yaptığı konuşmada, Emniyet Teşkilatının yaptığı çalışmalarla asayiş olaylarında azalma meydana geldiğini bekçilerin üzerlerindeki üniformanın yüksek öneme sahip olduğunu vurguladı.

Gülveren, sadece devlete biat etmeleri gerektiği hatırlatmasında bulunduğu bekçilere görevlerinde başarılar diledi.



Mezuniyet töreninde aileleri ve yakınlarının da yalnız bırakmadığı bekçiler protokol konuşmalarının ardından yemin etti ve düdük çalarak mezuniyet coşkusunu doyasıya yaşadı.

Bekçilere, Ankara Özel Harekat Şube Müdürü Eraslan Er’in hazırladığı eğitim programında terör operasyonlarında görev almış uzman personel tarafından spor, kondisyon, silah mekaniği, atış disiplini, gece ve gündüz atışı ile silahlı olaylara müdahale, araç ve kişi durdurma-arama, önlem geliştirme ve kişisel güvenlik tedbirleri gibi birçok alanda ders verildi.


ULUSALSES.COM**HABER :HALİS KAHRAMAN