(www.ulusalses.com-ÖZEL HABER-Halis KAHRAMAN ) Manisa Milletvekili Dr.Tur Yıldız Biçer, TBMM Başkanlığına İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle, polislerin özlük ve sosyal haklarına ilişkin soru önergesi verdi..

Emekli Polis gazeteci Halis Kahraman'ın Manisa Milletvekili Biçer'e polislerin mağduriyetini iletmesinin ardından milletvekili Biçer'de İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle, bir soru önergesi hazırladı.

Vekil Biçer, soru önergesinde, İçişleri Bakanı Soylu'dan aşağıda yazılı soruları  yazılı olarak cevaplandırmasını istedi.. 


" *** Polisler ile Jandarma Astsubaylar, İçişleri Bakanlığı bünyesinde omuz omuza görev yapmalarına rağmen 1995 yılından beri ortaokul mezunu Jandarma Astsubaylara 3600 ek gösterge üzerinden maaş ödenmesine rağmen Polis Teşkilatındaki üniversite mezunu polislere 2016 yılında yaptığınız yasal düzenleme ile 3000 ek gösterge üzerinden maaş ödenmesini uygun görmenizin gerekçesi nedir ?

Bu durum Anayasa’da yer alan “Eşitlik İlkesi”ne aykırılık teşkil etmemekte midir?


***  Polis teşkilatının 172’inci kuruluş yıldönümünü 10 Nisan günü kutlanacak. Çalışan ve emekli polislerimize 10 Nisan Polis bayramı öncesi tahsil farkı gözetilmeksizin 3600 ek göstergeyi müjde olarak vermeyi düşünüyor musunuz ?  


*** Polis memurlarına da diğer devlet memurlarına uygulandığı gibi 8 saati aşan çalışma süreleri için fazla mesai ücretini saat başı ücret olarak ödeyecek misiniz ?


*** Çalışan polislere, çalışmayan eş için her ay Aile yardımı ödenmektedir.Ancak, emekli olmaları halinde, bu aile yardımı kesilmektedir.Sosyal devlet ilkesi uyarınca, emekli  memurlara da aile yardımı ödemeyi düşünüyor musunuz ? "

Çalışan ve emekli Polisler, 10 Nisan Polis bayramı öncesi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun polislere 3600 ek gösterge müjdesi vereceğine yürekten inandıklarını dile getirdiler..



Polislerin ek göstergesinin 3000'den 3600'e yükseltilmesi halinde, yüksekokul ve üniversite mezunu 30 yıl hizmeti olan polis memurunun maaşında 480 lira, 40 yıl hizmeti olanın da 540 lira artış olacağı Emniyet maaş mutemedi personel tarafından ifade edildi..

İŞTE TBMM BAŞKANLIĞINA SUNULAN,

İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU' DAN

YAZILI OLARAK CEVAPLANDIRILMASI İSTENEN

SORU ÖNERGESİ' NDE ŞU İFADELER YER ALDI :