Balıkesir Bandırma ilçesinin kurtuluşunun 95'inci yıldönümü bugün Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenlerle kutlandı.



Cumhuriyet Alanı’ndaki tören Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Törene, Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, CHP Balıkesir Milletvekilleri Ahmet Akın, Namık Havutça, AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, Belediye Başkanı Dursun Mirza,Garnizon Komutanı Hava Pilot Albay Selahattin Akalp,2017 Kırkpınar Başpehlivanı İsmail Balaban, Bandırma Belediyesi Başpehlivanı Hasan Zeybek, Bandırma Güreş Ağası Orhan Narin, STK temsilcileri, siyasi partilerin temsilcileri, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.





-Bu vatanı büyük zorluklarla kazandık..

Törende konuşan Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza “Büyük zorluklarla kazanılan özgürlüğümüzün değerini çok iyi bilmek zorundayız. Adeta yoktan var edilen ve bugün bir vatandaşı olmaktan gurur duyduğumuz Türkiye Cumhuriyeti’ni hala yok etmek isteyen hainler var. Her fırsatta Cumhuriyete ve O’nun kurucusu Büyük Atatürk’e saldırıyorlar. Çok farklı isimlerde ve farklı kimliklerde terör örgütlerini maşa olarak kullanıp bizleri bölmeye çalışıyorlar” dedi.

-Cumhuriyeti sonsuza denk yaşatacağız..

Mirza devamında şunları söyledi “Kurtuluş Savaşının o zorlu koşullarından şanlı nice zaferler kazandıysak, bugün de oynanan her türlü oyunları boşa çıkararak Cumhuriyeti sonsuz kadar yaşatacağız. Bunu herkes böyle bilsin. Bu özel günde, bugünleri borçlu olduğumuz aziz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Bu vatan için gazilik onuruna erişen kahraman gazilerimize en içten şükranlarımızı sunuyoruz. Kurtuluş Savaşını zaferle taçlandıran ve bugün de en büyük güvencemiz olan Türk Silahlı Kuvvetlerine sevgi ve saygılarımızı sunuyorum”




Tören, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm'ün gönderdiği kutlama mesajlarının okunmasının ardından tören şiir ve folklor gösterileriyle sona erdi.

Kurtuluş töreninin ardından protokol üyeleri ve güreşseverler saat 11:00'de Bandırmaspor Antrenman sahasında Bandırma Belediyesi tarafından düzenlenen 17 Eylül Yağlı Pehlivan Güreşleri müsabakasını izlemek için alandan ayrıldılar..


www.ulusalses.com-ÖZEL HABER- Halis KAHRAMAN