Polis teşkilatında görevli bir Başpolis memuru, sosyal medyada yer alan "EMEKLİ EMNİYET MENSUPLARI GÜÇ BİRLİĞİNE DAVET PORTALI " isimli grup sayfasına bir mesaj ileterek, görevli Başpolis memurlarının 2.Bölge şark hizmeti tayin sıkıntılarını dile getirdi.



İşte  başpolis memurunun Emniyet Genel Müdürlüğü makamına yönelik serzenişi'nde şu ifadeler yer aldı :

"Öncelikle faal bir başpolis memuruyum.. En son yapılan kıdemli başpolislik sınavlarından sonra tercih kılavuzu bugün itibariyle yayınlanmış olduğunu sistemde gördüm..

Fakat Ankara İstanbul İzmir Bursa gibi büyük vilayetlerde görev yapan benim gibi birçok başpolis memurunun 2. Bölge şark vilayetlerine tayini için hazırlık gelmiştir..

Sınavı kazanan baş polis memurları Eğer şark hazırlık gelmişse rütbelerine ancak tayin olmuş oldukları yine vilayette kullanabileceklerdir..

Böyle bir madde vardır bu durumda Şark hazırlığı gelmiş fakat şaka gitmemek için ipka vermiş baş polis memurları mağdur edilmektedir ve başpolis memurları kıdemli başpolis olabilmek için bu şekilde bir zorunlu atamaya maruz bırakılmaktadırlar..

Bu dönemde bu şekilde bir zorunlu bir atamaya maruz bırakılmaları kıdemli başpolislik ünvanlarını ancak gitmiş oldukları yeni vilayet de kullanabilecek olmaları ipka vermiş ve ailevi sebeplerden dolayı 2. Bölge illeri gitmek istemeyen birçok başpolis memurlarını ki çoğu eski memur olup hemen hemen hepsinin, büyük vilayetlerdekilerin tayinlerinin/ şark hazırlıklarının çıkmış olduğunu herkes bilmektedir.

Bu tamamen emniyet teşkilatının Başpolis memurlarını pasifize etmek ve büyükşehirlerden uzaklaştırmak için atılmış tabiri caizse kendi ayağına sıkmak gibi bir durumdur..

Teşkilatın kıdemli başpolis memuru'na bu kadar ihtiyacı varsa şarka gitmek istemeyen memurlar için neden bu tercih zorlamasını yaptılar..? Bu sınava çalışarak giren ve emek ve zaman harcayan bu arkadaşlarının emeğine haksızlık değil mi ?
  
Böyle bir haksızlığı bize reva görenleri kınıyorum.

Böyle bir düşünceye sahip yöneticiler tarafından yöneldiğimiz içinde bunlardan gelecek verimin ne kadar sağlıklı olacağını değerlendirilmesini ve yapılan bu haksızlığın düzeltilmesini sizler vasıtası ile bu sorunun başta ilgili makamlar ile kamuoyuna duyurulmasını istiyorum.."
 

ULUSALSES.COM-ÖZEL HABER-HALİS KAHRAMAN