Emniyet teşkilatında görevli Başpolisler, emsallerimden 5 yıl önce batı bölgelerinden ikinci kez şark görevine tayin edildikleri için şikayetçi..

Tayin mağduru Başpolisler, Emniyet Genel Müdürlüğünce şark hizmetine rütbeye uygun atama ve görevlendirme yapılmadğını belirterek, bu usülsüz tayinden dolayı yaklaşık 4000 Kıdemli Başpolis memurunun mağdur durumda olduğunu iddia ediyorlar..




Mağdur başpolisler tayin şikayetlerini ULUSALSES Haber Müdürü Halis Kahraman'a şöyle dile getirdiler :


" Emniyet teşkilatının batı bölgelerinde  yer alan il ve ilçe merkezlerinde görevli Başpolisler, Polis Memuru emsallerinden 5 yıl önce ikinci kez şark hizmetine gönderiliyor..

Gerçekten Şark (Doğu ve Güneydoğu ) bölgelerinde yer alan il ve ilçe merkezlerinde  Başpolise ihtiyaç varsa canımız feda isterlerse dört kez şark hizmetine göndersinler ama gerçek öyle değil..

Örneğin ; 12 kişilik kadrosu olan Bölge Trafik istasyon Amirliğinde 6 personeli sevk ve idare etmesi için  Kıdemli Başpolis memurunun ataması yapılmış..

Başpolis rütbesinin bir anlamı yoksa niçin Başpolis rütbesindeki  50 yaşındaki kıdemli personel, emsallerinden önce Şark hizmetine  gönderiliyor..?

Eğer Başpolis rütbesinin bir anlamı varsa niçin rütbeye uygun atama ve görevlendirme yapılmıyor..?

İki kez sınava ve atamaya tabii tutularak aldıkları Kıdemli Başpolis Memuru rütbesi malesef başımızın belası olmuştur.

Bu usülsüz tayinden dolayı yaklaşık 4000 Kıdemli Başpolis memuru mağdur durumda..

Başpolislerin mağduriyetinin sizin aracılığınızla ilgili makamlara duyurulmasını istiyoruz..

İlgili makamlarca da mağduriyetimizin giderilmesi için hemen gereğini yapmalarını talep ediyoruz.."



ULUSALSES.COM